ΤΟΠΟΙ

Ένας τάφος στη μέση του δρόμου!

Πώς βρέθηκε εκεί;

Kοντά στην κοινότητα Άμιτι (Amity), στην πολιτεία της Ιντιάνα, στις ΗΠΑ, ένα μικρό ανάχωμα εμφανίζεται ξαφνικά κατά μήκος του ασφαλτοστρωμένου δρόμου.

Είναι ο τάφος της Νάνσι Κέρλιν Μπάρνετ (Nancy Kerlin Barnett) η οποία γεννήθηκε το 1793 και πέθανε το 1831 σε ηλικία 39 ετών.

Η Nancy Kerlin ήταν 14 ετών όταν παντρεύτηκε τον Γουίλιαμ Μπάρνετ (William Barnett) το 1808, και εγκαταστάθηκαν σε μια περιοχή κοντά στην Amity.

Όταν πέθανε  θάφτηκε πάνω από σε ένα μικρό λόφο που είχε θέα προς το Σούγκαρ Κρικ (Sugar Creek), που ήταν ένα από τις αγαπημένες της τοποθεσίες όσο ζούσε. Στα επόμενα χρόνια, αρκετοί άλλοι θάφτηκαν εκεί και δημιουργήθηκε ένα μικρό νεκροταφείο.

Γύρω στα τέλη του 19ου αιώνα, η κομητεία Τζόνσον αποφάσισε να κατασκευάσει ένα δρόμο ο οποίος θα περνούσε μέσα από το νεκροταφείο. Πράγμα που σήμαινε ότι οι τάφοι θα έπρεπε να μετεγκατασταθούν.

Ένας από τους γιους της Nancy αντιτάχθηκε στην μετακίνηση του τάφου της μητέρας του. Δεδομένου ότι το νεκροταφείο είχε ήδη εκκαθαριστεί από τους υπόλοιπους τάφους, οι αρμόδιοι δεν αντέδρασαν και ο δρόμος πέρασε δίπλα από αυτόν.

Τα προβλήματα άρχισαν πολύ αργότερα όταν οι τοπικές Αρχές θέλησαν να διαπλατύνουν τον δρόμο. Ο τάφος ήταν στη μέση του και θα έπρεπε να μεταφερθεί.

Αυτή τη φορά, αντέδρασε ο εγγονός της Nancy Barnett, ο Ντάνιελ Τζι Ντότι (Daniel G. Doty). Άρπαξε μια καραμπίνα και στάθηκε πάνω από τον τάφο της γιαγιάς του.

Δεν έγινε γνωστό πόσο καιρό έμεινε, αλλά η αντίδραση του φαίνεται πως ήταν αρκετή για να αναγκάσει τους εργολάβους να χωρίσουν τον δρόμο σε λωρίδες ανόδου και καθόδου, που περνούσαν γύρω από το μνήμα.

Μια μεγάλη πλάκα από σκυρόδεμα τοποθετήθηκε στις 8 Αυγούστου 1912 και σε αυτήν αναφέρεται η ιστορία του τάφου της Nancy Barnett, ενώ παράλληλα αποτελεί και προειδοποιητικό σήμα για να μην πέφτουν επάνω του τα αυτοκίνητα.

Πηγή: Amusing Planet / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Κατηγορίες:ΤΟΠΟΙ

Tagged as: , , ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.