ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ερείπια μετατρέπονται σε μοδάτες τσάντες!

Έργα τέχνης σε εγκαταλελειμμένη εργοστάσιο τσιμέντου!

Πρόκειται για ένα διαφορετικό σχόλιο από τον Θράσμπερντ (Thrashbird), τον street artist από το Λος Άντζελες, που με τα σχέδια του παρεμβαίνει στα κοινωνικά δρώμενα.

Το πρόσφατο έργο του έχει τον τίτλο «Valley of Secret Values», και η «κοιλάδα με τις κρυμμένες αξίες» είναι τα ερείπια βιομηχανικών εγκαταστάσεων, στο Όρεγκον, που ήταν τμήματα σταθμού παραγωγής τσιμέντου.

Οι τοίχοι μετατράπηκαν σε αντίγραφα από τσάντες διάσημων σχεδιαστών, χρησιμοποιώντας ζωγραφική και διάφορα αντικείμενα, όπως πεταμένα λάστιχα ή ξύλα για τις λαβές και τους ιμάντες.

Ο Thrashbird επέλεξε να ζωγραφίσει τα ερείπια σε τσάντες, καθώς θεωρεί την κίνηση του ως «έργο εξωραϊσμού, αλλά και μέρος μιας ιστορίας προειδοποίησης», τονίζοντας παράλληλα την καταστροφική φύση της εμμονής της κοινωνίας στον καταναλωτισμό.

«Καταναλώνουμε περιουσίες για να επιδείξουμε πόσο επιτυχημένοι είμαστε, με πλήρη αγνόηση των ανθρώπων και του πλανήτη που επηρεάζονται από την απρόσεκτη υπερκατανάλωση μας», δήλωσε ο Thrashbird.

«Η μέτρηση της επιτυχίας μας έχει στρεβλωθεί. Έχουμε έρθει σε μια κατάσταση όπου τα αντικείμενα και η κοινωνική θέση έχουν γίνει πιο σημαντικά από τη σύνδεσή μας με τον συνάνθρωπο», καταλήγει.

Πηγή: Colossal / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.