ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ

Αλεπού πάνω σε παγόβουνο μανιτάρι!

Εντοπίστηκε στον Βόρειο Ατλαντικό, στον Καναδά.

Πάνω σε ένα παγόβουνο που έμοιαζε με μανιτάρι, το πλήρωμα ενός αλιευτικού σκάφους για καβούρια, είδε με έκπληξη κάτι να βρίσκεται στην επιφάνεια του. Όταν το «St. Lewis» πλησίασε, διαπιστώθηκε ότι εκεί βρισκόταν μια αρκτική αλεπού.

Όπως δήλωσε το μέλος του πληρώματος Άλαν Ράσελ (Alan Russell), το αλιευτικό έπλεε περίπου επτά χιλιόμετρα ανοικτά από τις ακτές της Νέας Γης και του Λαμπραντόρ.

Η αλεπού που δεν ήταν μεγάλη, είχε κουλουριαστεί, για να προστατευτεί από τους γλάρους, οι οποίοι πετούσαν από πάνω της και προσπαθούσαν να την αρπάξουν.

Οι ψαράδες πλησιάσαν και πήγαν να την τραβήξουν στο σκάφος, αλλά αυτή τους φοβόταν και δεν τους πλησίαζε. Έτσι, αναγκάστηκαν να χτυπήσουν τον πάγο με αποτέλεσμα η αλεπού να πέσει στο νερό και να την «ψαρέψουν» με δίχτυ.

Για να τη ζεστάνουν και να στεγνώσει την έβαλαν σε ένα πλαστικό κουτί με πριονίδια και της έδωσαν να φάει λουκάνικα Βιέννης που είχαν μαζί τους!

Η αλεπού ήταν νευρική και δεν έτρωγε, αρχικά, αλλά μετά από λίγη ώρα, κατάλαβε ότι δεν κινδύνευε και έγινε φιλική. Μάλιστα, κυκλοφορούσε ανάμεσα στους ψαράδες και ζητούσε φαγητό.

Το αλιευτικό πήγε στο λιμάνι Γουίλιαμ, όπου μετά από λίγες ημέρες όταν δυνάμωσε, οι ψαράδες την άφησαν να επιστρέψει στη φύση.

Όσο για τους λόγους που την έκαναν να βρεθεί στο παγόβουνο, οι εκτιμήσεις είναι ότι έψαχνε να βρει τροφή και ανέβηκε επάνω του. Όμως, ο πάγος παρασύρθηκε από τα ρεύματα και άρχισε σιγά σιγά να καταρρέει.

Η διάσωση της αλεπούς έγινε, μάλλον, την κατάλληλη στιγμή.

Πηγή: CBS / Photo Credit Alan Russell / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.