ΤΟΠΟΙ

Σπηλιές σωτηρίας από κανιβάλους!

Κατέφυγαν εκεί όσοι ξέφυγαν από τα δόντια τους!

Photo credit Chr. Offenberg/Shutterstock

Αυτά τα καλοδιατηρημένα πήλινα σπίτια, σαν ιγκλού, κοντά στο χωριό Ματέκα, στο Λεσότο, έχουν ηλικία 200 ετών και είναι δημιούργημα της ανάγκης σε μια σκοτεινή περίοδο για την αφρικανική χώρα.

Τα χωριά μέσα στις σπηλιές Κόμ (Kome Caves) κατοικούνται συνεχώς από τις αρχές του 19ου αιώνα, από γενιά σε γενιά, προκειμένου να γλιτώσουν από τους κανιβάλους που είχαν κυριαρχήσει στην περιοχή.

Photo credit  Gil. K/Shutterstock

Το Λεσότο περιβάλλεται από τη Νότια Αφρική και οι κάτοικοι του, οι οποίοι ανήκαν στη φυλή Σότο, άρχισαν να δέχονται επιθέσεις από τους Ζουλού.

Οι επιδρομές λεηλασίας, που συνδυάστηκαν με την ξηρασία, έφεραν λιμούς, με αποτέλεσμα ομάδες ανθρώπων, σε διάφορα μέρη του Λεσότο, να αρχίσουν να τρώνε ο ένας τον άλλον.

Photo credit  Amada44/Wikimedia

Αυτό που αρχικά ξεκίνησε από την πείνα, τελικά έγινε συνήθεια καθώς οι κανίβαλοι έδειχναν προτίμηση στην ανθρώπινη σάρκα. Οι κανίβαλοι έβγαιναν κυνήγι κατά ομάδες, αναζητώντας τα θύματα τους καθημερινά.

Οι εκτιμήσεις είναι ότι υπήρχαν 4.000 κανίβαλοι στη χώρα μεταξύ 1822 και 1828, οι οποίοι έτρωγαν κατά μέσο όρο ένα άτομο τον μήνα! Οι ιστορικοί θεωρούν ότι περίπου 290.000 άνθρωποι έπεσαν θύματα κανιβαλισμού, ανάμεσα στα δύο εκατομμύρια που έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια του δεκαετούς πολέμου.

Photo credit Amada44/Wikimedia

Για να ξεφύγουν από τη φρικτή σφαγή και τον κανιβαλισμό, κάποιες φυλές κατέφυγαν στα σπήλαια, όπου έχτισαν με λάσπη τα σπίτια τους, μέσα σε αυτά.

Τα σπίτια βρίσκονταν κάτω από τεράστιους βράχους, ο οποίος χρησίμευε και σαν τον πίσω τοίχο του, δίνοντας μεγαλύτερη ασφάλεια. Ο κανιβαλισμός σταμάτησε στα τέλη της δεκαετίας του 1830, αλλά τα σπίτια εξακολουθούν να κατοικούνται μέχρι σήμερα.

Πηγή: Amusing Planet / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.