ΤΟΠΟΙ

Ο δρόμος με τις ατέλειωτες στροφές!

Ενώνει την Αργεντινή με τη Χιλή!

Σε ύψος 3.200 μέτρων βρίσκεται η σήραγγα του Χριστού Σωτήρος (Cristo Redentor), η οποία είναι ένα όμορφο, αλλά δύσκολο, ορεινό πέρασμα στις Άνδεις μεταξύ Αργεντινής και Χιλής.

Το Paso Internacional Los Libertadores, όπως ονομάζεται ο δρόμος, αποτελεί την κυριότερη οδό μεταφοράς που συνδέει την πρωτεύουσα της Χιλής, το Σαντιάγο με την πόλη Μεντόζα της Αργεντινής.

Η διαδρομή διακρίνεται και από 29 στροφές, που κάνουν δύσκολη και αργή τη μετακίνηση. Ο δρόμος ξεκινά από την πλευρά της Χιλής με μια απότομη άνοδο, περίπου 50 χιλιομέτρων, από την πόλη Λος Άντες, που βρίσκεται 70 χιλιόμετρα βόρεια του Σαντιάγκο.

Οι πρώτες 20 στροφές εκτείνονται σε 4 χιλιόμετρα με μεταβολή ύψους από 2.275 μέτρα στα 2.550 μέτρα. Στη συνέχεια ο δρόμος ανεβαίνει απαλά για 2 χιλιόμετρα σε υψόμετρο 2.650 μ.

Οι επόμενες εννέα στροφές που καλύπτουν μια απόσταση 2,5 χιλιομέτρων, μεταφέρουν τους ταξιδιώτες ύψος 2.800 μέτρων. Από αυτό το σημείο, ακολουθεί μια απόσταση 5 χιλιομέτρων, μέχρι τη σήραγγα που οδηγεί στην Αργεντινή,  σε ύψος 3.175 μέτρων.

Η διαδρομή αυτή είναι κλειστή τους περισσότερους χειμερινούς μήνες, καθώς το χιόνι ξεπερνά το μισό μέτρο.

Η σήραγγα Χριστού Σωτήρος άνοιξε το 1980, και έχει μήκος 3.080 μέτρων. Στη μέση της σήραγγας υπάρχουν τα εθνικά σύνορα, Χιλής και Αργεντινής.

Το όνομά του τούνελ προέρχεται από τον άγαλμα του Χριστού, που έχει βάρος τεσσάρων τόνων και τοποθετήθηκε το 1904 κοντά στο πέρασμα Ουσπαλάτα (Uspallata) σε ύψος 3.832 μέτρων.

Το πέρασμα αυτό ήταν το υψηλότερο σημείο του δρόμου, πριν από το άνοιγμα της σήραγγας, η οποία μείωσε το μέγιστο ύψος κατά 600 μέτρα, εξάλειψε 65 στροφές και συντόμευσε τη διαδρομή κατά 10 χιλιόμετρα.

Πηγή: Charismatic Planet / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.