ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ζωγραφική με ραπτομηχανή!

Απίστευτα λεπτομερή σχέδια!

Τον τίτλο του μοναδικού ζωγράφου με ραπτομηχανή στον κόσμο, έχει αποκτήσει ο Ινδός Αρούν Κουμάρ Μπαγιάτζ (Arun Kumar Bajaj), από την πόλη Πατιάλα (Patiyala), του Παντζάμπ.

Ο «Needle Man» έχει μια πολύ ασυνήθιστη ικανότητα, καθώς ζωγραφίζει με μια ραπτομηχανή. Τεχνικά, πρόκειται για μια μορφή κεντήματος, αλλά τα έργα τέχνης του είναι τόσο λεπτομερή, ώστε να μπορούν να θεωρηθούν ρεαλιστικοί πίνακες ζωγραφικής.

Ο Arun ήταν πολύ καλός στο σκίτσο όταν πήγαινε στο σχολείο και ονειρευόταν να γίνει ζωγράφος όταν μεγαλώσει. Αλλά ο αιφνίδιος θάνατος του πατέρα του, ανέτρεψαν τα σχέδιά του και τον ανάγκασε να εγκαταλείψει το σχολείο, για να διευθύνει την οικογενειακή επιχείρηση.

Ο πατέρας του ήταν ράφτης και ακολούθησε αυτό το επάγγελμα. Όμως, δεν άφησε τον καλλιτέχνη που έκρυβε μέσα του, να πεθάνει. Άρχισε να «ζωγραφίζει» με βελόνα και κλωστή, αλλά αντί να χρησιμοποιήσει τα χέρια του, κεντά με τη ραπτομηχανή του.

Τον πήρε λίγο καιρό για να δημιουργήσει αυτή τη μοναδική μορφή τέχνης, αλλά σήμερα θεωρείται ως ο μόνος καλλιτέχνης ραπτομηχανής στον κόσμο.

«Δεν ήθελα να παραμείνω απλώς ένας ράφτης σε όλη μου τη ζωή», λέει ο Arun. «Ήθελα να κάνω ένα όνομα για τον εαυτό μου, παρόλο που η εμμονή μου έχει προκαλέσει οικονομική αβεβαιότητα στην οικογένειά μου».

Ευτυχώς, η επιμονή του επιβραβεύτηκε και τα έργα του έγιναν ανάρπαστα τόσο στην Ινδία όσο και στο εξωτερικό. Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς το γιατί, αν το κοιτάς, αλλά αυτό που κάνει τα κεντήματα του ξεχωριστά, είναι το εργαλείο που χρησιμοποιεί.

Πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν μια πλούσια παράδοση από κεντημένες ταπετσαρίες και θα μπορούσατε να βρείτε μερικούς από αυτούς που θα ανταγωνίζονται τον Arun στα λεπτομερή σχέδια. Όμως, σπάνιες είναι αυτές που έγιναν με μια ραπτομηχανή.

Tα πιο εντυπωσιακά έργα του χρειάστηκαν πολύ καιρό για να φτιαχτούν. Μια ζωγραφιά 1,80 × 1,20 μέτρων του Κρίσνα, χρειάστηκε 3 χρόνια και περίπου 28.39.000 μέτρα κλωστής, για να ολοκληρωθεί.

Άλλη μια εικόνα 1,20 × 60 που απεικονίζει ένα ιστορικό δικαστήριο, με τον μαχαραγιά και 2.000 ανθρώπινες μορφές, του πήρε ένα χρόνο για να το τελειώσει.

 

Πηγή: Oddity Central / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.