ΒΙΝΤΕΟ

Στόλος από ρομπότ πακετάρει τρόφιμα!

Μοιάζουν με σκηνές από ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά είναι πραγματικότητα!

Ένα βίντεο από το online supermarket Ocado, δείχνει ότι τα ρομπότ δεν είναι κάτι αόριστο ή μελλοντικό. Είναι εδώ και εργάζονται με τρομερές ταχύτητες στην αποθήκη του βρετανικού σούπερ μάρκετ, πακετάροντας δεκάδες παραγγελίες πελατών, μέσα σε πέντε λεπτά!

Στις κεντρικές αποθήκες της εταιρείας στο Άντοβερ της Αγγλίας, υπάρχουν 1.100 τριώροφα ρομποτάκια, τα οποία τρέχουν πάνω από κιβώτια με τα προϊόντα, μαζεύοντας αυτά που χρειάζονται, και τα παραδίδουν στους σταθμούς συσκευασίας, όπου στη συνέχεια τοποθετούνται σε τσάντες.

Το Ocado είναι ένα βρετανικό online supermarket, που δεν διαθέτει αλυσίδα καταστημάτων και κάνει όλες τις παραδόσεις από τις αποθήκες της.

Ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2000 και σήμερα θεωρείται το μεγαλύτερο και πιο πετυχημένο σούπερ μαρκέτ αυτού του είδους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Από το 2009 δέχεται παραγγελίες με εφαρμογή του στα iPhone, επιτρέποντας στους χρήστες να κάνουν ψώνια χωρίς την ανάγκη υπολογιστή, και από το 2010 η εταιρεία επέκτεινε την εφαρμογή σε συσκευές Android.

Πηγή: De Zeen / Επιμέλεια Snoopit24

1 reply »

  1. Ήρθαν για να μείνουν και να κυριαρχήσουν..Εκτιμώ οτι θα είναι από τις βασικές αιτίες της ανθρώπινης φτώχειας..Η ζωή μας θα αλλάξει .Είναι βέβαιο..Παρεμπιπτόντως τα πρώτα ρομπότ που εντάλθηκαν να εκτελέσουν ανθρώπινες εργασίες, ήταν στην Σαουδική Αραβία..Νομίζω, έκοβαν κλήσεις της Τροχαίας ή κάτι τέτοιο..

    Αρέσει σε 1 άτομο

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.