ΤΟΠΟΙ

Το «κρυμμένο» χωριό!

Μέσα σε ένα φιόρδ στην Ιταλία!

Το Φουρόρε (Furore) είναι ένα μικρό χωριό που βρίσκεται στην ακτή του Αμάλφι, στην επαρχία του Σαλέρνο, στην περιοχή της Καμπανίας της νοτιοδυτικής Ιταλίας.

Πριν από πολύ καιρό υπήρχε ένας μικρός οικισμός διασκορπισμένος πάνω από το βουνό με θέα στη θάλασσα, κατά μήκος ενός γραφικού δρόμου. Δεν υπήρχε κεντρική πλατεία, ούτε και γειτονιές.

Τα μονοπάτια και οι σκάλες που οδηγούσαν από την παραλία στο χωριό δεν ήταν ορατά από την ακτογραμμή, οπότε το Furore παρέμενε πρακτικά κρυμμένο για τον περαστικό ταξιδιώτη. Αυτός ήταν ο λόγος που πήρε και το παρατσούκλι το «χωριό που δεν υπάρχει».

Κάποια εποχή ο δήμαρχος αποφάσισε ότι ήταν καιρός να βάλει το μικρό χωριό στον χάρτη. Έδωσε εντολή σε κάθε σπίτι να είναι βαμμένο με έντονα χρώματα, έτσι ώστε να μην μπορεί να ξεφύγει από το βλέμμα των ταξιδιωτών που περνούν κάτω από το δρόμο.

Αυτή η παράδοση διατηρείται μέχρι σήμερα, και μάλιστα, κάθε Σεπτέμβριο, καλούνται καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο για να ζωγραφίζουν και να διακοσμήσουν τα τοπικά κτίρια με τοιχογραφίες.

Το κύριο αξιοθέατο του Furore, πάντως, είναι το λεγόμενο φιόρδ ή Fiordo. Είναι στην πραγματικότητα ένα στενό φαράγγι, το οποίο δημιουργήθηκε από τα θαλάσσια ρεύματα πριν από αιώνες.

Το τοπίο, όπως είναι φυσικό, έγινε πόλος έλξης τουριστών. Εκεί υπάρχει ένα συγκρότημα από παλιά σπίτια ψαράδων προσκολλημμένα στους βράχους που έχουν ανακαινιστεί και έχουν αξιοποιηθεί τουρσιτικά.

Παράλληλα, δημιουργήθηκε και ένα μουσείο για τη βιομηχανική κληρονομιά και τη βοτανική ποικιλομορφία του φιόρδ.

Ακόμα, ένα παλιό καμίνι ασβεστίου έχει μετατραπεί σε μπαρ και κατάστημα δώρων, για την εξυπηρέτηση των λουομένων.

Το φιόρδ είναι επίσης το παλαιότερο τμήμα του Furore, ενώ το χωριό βρίσκεται 300 μέτρα επάνω από αυτό, στην πλαγιά του βουνού.

Πηγή: Amusing Planet / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.