ΖΩΗ

Οι μπαταρίες που φέρνουν δισεκατομμύρια!

Αντλούν από αυτές πολύτιμα υλικά σαν να είναι ορυχείο!

Στη Νότια Κορέα ξεπερνούν τα 18 δισεκατομμύρια δολάρια τα κέρδη από την ανακύκλωση μπαταριών κάθε είδους, με την άντληση από αυτές σπάνιων μετάλλων και τη διάθεση τους σε βιομηχανίες για κατασκευές νέων συσκευών, όπως τηλεοράσεων, κινητών τηλεφώνων και υπολογιστών.

Το επιθετικό «κυνήγι» της Κίνας για κοβάλτιο και λίθιο που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρικά οχήματα ωθεί στα ύψη τις τιμές τους, και προκαλεί παγκόσμια έλλειψη αυτών των βασικών μετάλλων για την τεχνολογία.

Αποτέλεσμα είναι η Νότια Κορέα να στρέφεται ολοένα και περισσότερο σε μια τέτοια «αστική εξόρυξη» για την ανάκτηση κοβαλτίου, λιθίου και άλλων σπάνιων μετάλλων από ηλεκτρονικά απόβλητα.

Το 2016, το πιο πρόσφατο έτος με διαθέσιμα στοιχεία από μέταλλα που προέρχονται από ανακυκλωμένα υλικά, δημιουργήθηκαν κέρδη 19,6 τρισεκατομμυρίων γουόν (18,38 δισεκατομμύρια δολάρια), καλύπτοντας κατά προσέγγιση το 22% της συνολικής ζήτησης μετάλλων της χώρας.

Η SungEel HiTech που είναι ο βασικός ανακυκλωτής αυτών των υλικών, πριν από μια δεκαετία βρισκόταν σε σταυροδρόμι, καθώς οι πλάκες τηλεόρασης πλάσματος, από τις οποίες εξήγαγε χρυσό και ασήμι, άρχισαν να εξαλείφονται.

Τώρα αποτελεί μέρος μιας αλυσίδας εφοδιασμού για μερικούς από τους σημαντικότερους κατασκευαστές μπαταριών παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των Samsung SDI και LG Chem.

Η SungEel HiTech, με έδρα τη νοτιοδυτική πόλη του Gunsan, μπορεί να επεξεργαστεί, περίπου 8.000 τόνους ετησίως, χρησιμοποιημένων μπαταριών ιόντων λιθίου και μεταλλικών απορριμμάτων.

Από αυτό, μπορεί να παράγει περίπου 830 τόνους φωσφορικού λιθίου, 1.000 τόνους ισοδύναμου μετάλλου κοβαλτίου και 600 τόνους νικελίου.

Ο ανακυκλωτής μπαταριών σχεδιάζει να αυξήσει τη δυναμικότητα επεξεργασίας του σε 24.000 τόνους μέχρι το 2019 και να επεκταθεί περαιτέρω το 2021, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των υπερπόντιων δραστηριοτήτων του.

Πηγή: Aol / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.