ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έργα τέχνης με τα βακτήρια του σώματος!

Χάρτινα γλυπτά που παραπέμπουν σε κοραλλιογενείς υφάλους!

Χρησιμοποιώντας την οπτική μεταφορά ενός κοραλλιογενή υφάλου, ο καλλιτέχνης Ρόγκαν Μπράουν (Rogan Brown) παρουσιάζει τα ποικίλα βακτήρια, τους μύκητες και τους άλλους μικροοργανισμούς που βρίσκονται στο ανθρώπινο σώμα, μέσα από τα εξαιρετικά χάρτινα γλυπτά του.

Τα λεπτομερή έργα δημιουργήθηκαν μετά από μήνες έρευνας, αναζητώντας τις αισθητικές παραλλαγές που θα μπορούσαν να συνδέσουν τους δύο εκπληκτικά παρόμοιους κόσμους, όπως εκτιμά ο Brown.

Οι σειρές του «Magical Circle Variations» συνδυάζουν αυτές τις πηγές έμπνευσης με σχέδια παστέλ χρώματος, τα οποία μπορούν επίσης να βρεθούν σε έναν κοραλλιογενή βιότοπο.

«Αυτό που έχει ο κοινός ύφαλος και οι μικροργανισμοί μας, είναι ότι και οι δύο συνίστανται σε βιοποικιλίες οργανισμών που συνυπάρχουν περισσότερο ή λιγότερο αρμονικά», εξηγεί ο καλλιτέχνης.

«Υπάρχουν και άλλες παραλλαγές μεταξύ των κοραλλιών και των ανθρώπων, κυρίως στο ότι είμαστε και οι δύο οργανισμοί συμβίωσης, δηλαδή εξαρτόμαστε από μια αμοιβαία επωφελή σχέση με ένα άλλο είδος»

»Τα κοράλλια παίρνουν τα όμορφα χρώματα τους από τις ποικιλίες των φυκιών που ζουν πάνω τους και τα ανθρώπινα όντα μπορούν να υπάρχουν μόνο χάρη στον αδιανόητα τεράστιο και ποικίλο αριθμό βακτηρίων που ζουν μέσα στο σώμα», επισημαίνει.

Ο Brown ελπίζει ότι τα πολύπλοκα γλυπτά του από χαρτί θα επιτρέψουν στους θεατές να κατανοήσουν περισσότερο το «τοπίο» του ανθρώπινου σώματος που βασίζεται σε διάφορους μικροοργανισμούς.

Πηγή: Colossal / Επιμέλεια Snoopit24

1 reply »

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.