ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ανάμεσα σε κοπάδι από καρχαρίες!

Εκπληκτικές εικόνες από ένα μοναδικό φαινόμενο!

Πάνω από 3.000 ώρες κατάδυσης χρειάστηκε ο Γάλλος φωτογράφος Λοράν Μπαλεστά (Laurent Ballesta) σε ύφαλο, για να απαθανατίσει τη… συνάντηση τόσων πολλών καρχαριών.

Συγκεκριμένα, για να μπορέσει να τραβήξει αυτές τις σπάνιες και μοναδικές εικόνες, απαιτήθηκαν 21 εβδομάδες καταδύσεων, μέρα και νύχτα, σε μια χρονική διάρκεια μεγαλύτερης των τεσσάρων ετών!

Ο Laurent Ballesta ήταν ιδιαίτερα αφοσιωμένος στον σκοπό του, να απαθανατίσει την ομαδική μετακίνηση των καρχαριών, και τράβηξε συνολικά 85.000 εικόνες.

«Οι νυχτερινές βουτιές στη μέση του κοπαδιού των καρχαριών είναι πολύ εθιστικές», είπε ο Ballesta, ο οποίος εξήγησε ότι δεν υπήρχε κάποιο κόλπο για να τους πλησιάσει, αλλά λεπτομερής σχεδιασμός, στρατηγική και σκληρή δουλειά για προοδευτική προσέγγισή τους.

Οι εικόνες τραβήχτηκαν στην ατόλη Φακαβάρα (Fakarava) της Γαλλικής Πολυνησίας, όπου οι καραχαρίες κινούνται ομαδικά μόνο μια φορά το χρόνο κάτω από την πανσέληνο, κάποια στιγμή τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, και μόνο για περίπου 30 λεπτά.

Ο κίνδυνος ήταν μεγάλος για τον ίδιο και τους συνεργάτες του, καθώς δεν χρησιμοποιούσαν κλουβιά ή προστατευτικά κοστούμια. «Φαινόταν παράλογο να αποστασιοποιηθούμε από τα άγρια ​​ζώα που θέλαμε να καταλάβουμε πώς ενεργούν», τόνισε ο Ballesta.

Ο φωτογράφος αναγνώρισε ότι αντιμετώπισε προκλήσεις, κυρίως με τις μεταβαλλόμενες συνθήκες και το σκοτεινό περιβάλλον, αλλά ήθελε να δείξει ότι μια ομάδα από καρχαρίες μπορούν να είναι πολύ ισχυροί όλοι μαζί, και αδύναμοι ή αδέξιοι, όταν είναι μόνοι τους.

«Βρίσκονται στο ίδιο μέρος κάθε βράδυ και κάθε χρόνο, αλλά όλα αλλάζουν από τη μια νύχτα στην άλλη – αλλάζουν συμπεριφορές – και μπορείτε να περιμένετε το απροσδόκητο. Και οι καρχαρίες είναι πολύ γενναιόδωροι», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ballesta θέλησε με τις εικόνες του να παρουσιάσει την πραγματικότητα της ζωής κάτω από το νερό. «Προσπάθησα να δείξω ένα κομμάτι αληθινής άγριας φύσης, μια ισορροπημένη μαρτυρία της ζωής, του θανάτου, της αθωότητας και της βίας και πώς τα παρθένα άγρια ​​θηρευτικά μπορεί να είναι όμορφα ακόμα και κατά τη διάρκεια της βίας», πρόσθεσε.

Μάλιστα, δήλωσε υπερήφανος για τις προσπάθειές του, καθώς δεν χρησιμοποίησε αυτός και οι συνεργάτες του δολώματα, αλλά τράβηξαν εικόνες των καρχαριών σε δράση, στους φυσικούς τους οικοτόπους.

Πηγή: Daily Mail / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.