ΖΩΗ

Σπίτια σε μέγεθος ντουλάπας!

Και εκεί ζουν ολόκληρες οικογένειες!

Τα μικροσκοπικά σπίτια στις φτωχογειτονιές, στο κέντρο της μεγαλούπολης Χο Τσι Μιν (Ho Chi Minh) του Βιετνάμ, ξεπερνούν κάθε προηγούμενο σε ασιατικές χώρες. Συνήθως είναι δύο τετραγωνικά μέτρα, ενώ υπάρχουν και εκείνα που φτάνουν τα 6,7 και ζουν εκεί έως και έξι άτομα!

Σε ορισμένες περιπτώσεις οι ένοικοι χρειάζεται να κάνουν δύο χιλιόμετρα δρόμο για να χρησιμοποιήσουν το μπάνιο, καθώς στα διαμερίσματα τους, δεν υπάρχουν.

Ωστόσ, το αντίβαρο για αυτή την «τρύπα» είναι το φθηνό ενοίκιο για τους εργάτες που έφυγαν από τους ορυζώνες στην επαρχία αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο.

Τα δωμάτια-σπίτια είναι γεμάτα με ρούχα, παιχνίδια, ψυγείο, κουζίνα, χαρτιά, παντοπωλεία,και διάφορα άλλα οικιακά αντικείμενα. Κάποια από αυτα χρησιμοποιούνται, παράλληλα και σαν εργαστήρια για επιδιορθώσεις ή μαγαζιά.

Αυτή η κατάσταση αφήνει ελάχιστο χώρο, με αρκετούς να περνούν τις νύχτες έξω από αυτά, πάνω σε μια καρέκλα με ένα χαρτόνι για στρώμα.

Πολλά από τα μίνι σπίτια ξεπήδησαν καθώς η πόλη αναπτύσσεται με ταχύτητα και κατασκευάζονται μεγάλα σπίτια, στα οποία δεν μπορούν να ζήσουν οι εσωτερικοί μετανάστες και οι φτωχοί, καθώς τα ενοίκια είναι πολύ μεγαλύτερα από τους μισθούς τους.

Αρκετοί, μάλιστα, ζουν με την αγωνία μήπως γκρεμιστούν αυτά τα φθηνά συγκροτήματα με τα δωματιάκια και βρεθούν στον δρόμο.

Πηγές: Channel News Asia και Guardian / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.