ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Τα πρώτα σπίτια από 3D εκτυπωτή!

Κατασκευάζονται στο Αϊντχόβεν, στη νότια Ολλανδία!

Στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας, που ονομάζεται Project Milestone, με επικεφαλής το Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Αϊντχόβεν (TU/e), ένα καταπράσινο τοπίο έχει επιλεγεί για την εγκατάσταση των πρώτων, απόλυτα λειτουργικών σπιτιών και πολυκατοικιών, με 3d εκτυπωτή.

Στο έργο συμμετέχουν ακόμα, ο δήμος της πόλης και κατασκευαστικές εταιρείες, ενώ η ολοκλήρωση του αναμένεται να γίνει μέσα στο 2019.

Αρχικά, εντός του 2018, έχει προγραμματιστεί να κατασκευαστεί μια μονοκατοικία 95 τετραγωνικών μέτρων, που θα λειτουργεί ως η βάση του εργοταξίου, και θα ακολουθήσουν τέσσερις τετραώροφες πολυκατοικίες, οι οποίες θα διαθέτουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις, για να ικανοποιούν απόλυτα τους ενοίκους.

Το ακανόνιστο σχήμα των κτιρίων είναι ένα πείραμα που βασίζεται σε εντυπωσιακά φουτουριστικά σχέδια, καθώς η 3D εκτύπωση επιτρέπει μεγάλη ευελιξία στη μορφή, κάτι το οποίο δεν γίνεται με τις σημερινές κατασκευαστικές συνθήκες.

Το Milestone αντιπροσωπεύει τη δυνητική επίδραση του τρισδιάστατου σκυροδέματος στην κατασκευαστική βιομηχανία, με την ικανότητα να κατασκευάζει σχεδόν οποιοδήποτε σχήμα, με μια ποικιλία ιδιοτήτων και χρωμάτων στο ίδιο δομικό στοιχείο.

Η διαδικασία αντιμετωπίζει επίσης τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των κατασκευών, με τη μείωση του τσιμέντου, και των εκπομπών CO2.

Το έργο, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι το τελευταίο πείραμα στην 3D εκτύπωση που προέρχεται από το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Αϊντχόβεν, ακολουθώντας την κατασκευή της πρώτης τρισδιάστατης τσιμεντένιας γέφυρας του κόσμου το 2017.

Οι Κάτω Χώρες είναι επίσης πρωτοπόρες στην τεχνολογία αυτή, καθώς στο Άμστερνταμ έχει κατασκευαστεί και η πρώτη μεταλλική γέφυρα με 3D εκτύπωση.

Πηγή: Arch Daily / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.