ΖΩΗ

Μετακίνηση με Zip Line!

Κρέμονται από συρματόσχοινο για περάσουν το μανιασμένο ποτάμι!

Καθημερινό εξτρίμ σπορ κάνουν οι κάτοικοι ενός χωριού στην Κίνα, καθώς η Zip Line είναι ο μόνος τρόπος μετακίνησης τους προς την κοντινότερη πόλη!

Άντρες, γυναίκες, αλλά και ολόκληρες οικογένειες από το χωριό Λαζίμ (Lazzim), κρέμονται από το συρμαρτόσχοινο και τσουλάνε πάνω από τον ποταμό Νου, στην αυτόνομη περιοχή Νουζιάνγκ Λισού (Nujiang Lisu), στην επαρχία Γιουνάν,κοντά στα σύνορα με τη Μιανμάρ.

Οι χωρικοί  έβαλαν σε ενέργεια τη δική τους εφευρετικότητα φτιάχνοντας Zip Line, με κλίση προς τα κάτω και στηριζόμενοι κυρίως στη βαρύτητα, καθώς δεν υπάρχουν δρόμοι και γέφυρες σε κοντινή απόσταση.

Σε αυτή την κατάσταση απομόνωσης βρίσκονται περίπου 20 με 30 χωριουδάκια στην περιοχή, και η μόνη πρόσβαση με τον υπόλοιπο κόσμο είναι για όλα η Zip Line.

Η μέθοδος αυτή είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, δεδομένου ότι τα συρματόσχοινα για τις γραμμές, από και προς το χωριό, γίνονται ολισθηρά όταν βρέχει.

Το ορεινό χωριό έχει ως τρόπο μετακίνησης τη Zip Line, εδώ και πολλά χρόνια, καθώς η πλησιέστερη γέφυρα απέχει 20 χιλιόμετρα.

Οι κάτοικοι πηγαίνουν στην πόλη που βρίσκεται στην άλλη όχθη του ποταμού για να ψωνίσουν, αλλά επειδή είναι και βαθιά θρησκευόμενοι, χρησιμοποιούν οικογενειακώς το συρματόσχοινο για τη μετάβαση τους  στην εκκλησία.

 

 

Πηγή: Avax News / Επιμέλεια Snoopit24

1 reply »

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.