ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γλυπτά που ζωντανεύουν τους τοίχους!

Φτιαγμένα με μια αρχαία τεχνική!

Ο Ρώσος καλλιτέχνης Γκόγκα Ταντασβίλι (Goga Tandashvili), χρησιμοποιεί την αρχαία τεχνική διακόσμησης τοίχων με ανάγλυφες φιγούρες, που ακολουθούσαν οι αρχαίοι Έλληνες, οι Ρωμαίοι και οι Αιγύπτιοι.

Τα γλυπτά με την τεχνική Bas-Relief, που στηρίζεται στην ελαφρά ανύψωση των σωμάτων και στο μικρότερο βάθος των προσώπων για να μην παραμορφώνονται, μπορούν να βρεθούν στους τοίχους όλων των ειδών, στα κτίρια και τους ναούς της αρχαιότητας.

Ο Tandashvili δημιουργεί σκηνές εμπνευσμένες από τον φυσικό κόσμο. Παγώνια, πουλιά, λουλούδια είναι μερικά από τα θέματα του, που διακοσμούν τους τοίχους των σπιτιών με ξεχωριστα ιμπρεσιονιστικά μοτίβα.

Η Γόγκα είναι επίσης ζωγράφος και αυτό συναντάται στα γλυπτά του. Σχεδιάζει τον τοίχο και στη συνέχεια προσθέτει υλικό στις άκρες των γραμμών του σχεδίου, πορκειμένου να δημιουργήσει το τρισδιάτατο έργο του.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, χρησιμοποιεί διαφορετικά εργαλεία, ανάλογα με το έργο που θέλει να φτιάξει, όπως μαχαίρια, κόφτες ή σμίλες.

«Η επιλογή του υλικού καθορίζεται επίσης από το έργο. Για το εσωτερικό δουλεύω με μίγματα γύψου, όπως γινόταν εδώ και αιώνες. Αν υπάρχει ανάγκη, δουλεύω με χαλκό, γρανίτη, μάρμαρο, χάλυβα και ούτω καθεξής» προσθέτει.

«Ενδιαφέρομαι κυρίως για την καλλιτεχνική εικόνα και το υλικό είναι δευτερεύον, αν και προσθέτει χαρακτήρα στο έργο. Ζωγραφίζω επίσης, αυτή είναι η πρώτη μου αγάπη. Ήρθα στη γλυπτική από τη ζωγραφική και είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να τη μετατρέψω σε ανάγλυφο», καταλήγει.

Πηγή: Bored Panda / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.