ΜΟΥΣΕΙΑ

Πάρκο αφιερωμένο στο τυρί!

Γευστική περιήγηση στη Νότια Κορέα!

Ένα πάρκο έκτασης 32 στρεμμάτων ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, καθώς είναι αφιερωμένο σε όλα τα τυριά. Το εντυπωσιακό είναι ότι δημιουργήθηκε σε μία χώρα, οι κάτοικοι της οποίας, πριν από μερικές δεκαετίες δεν είχαν ακούσει ποτέ για τυρί και πόσο μάλλον να το έχουν δοκιμάσει!

Η εισαγωγή τυριού στην κορεατική διατροφή εντοπίζεται στο 1958, όταν ένας Βέλγος ιερέας πήγε στο Ιμσίλ (Imsil) στην περιοχή Τζεολαμπούκ (Jeollabuk) ως ιεραπόστολος.

Εγκαταστάθηκε εκεί και μεγάλωσε κατσίκια, από το γάλα των οποίων άρχισε να φτιάχνει το δικό του τυρί. Ο κυβερνήτης της πόλης του ζήτησε να διδάξει την τεχνική του σε όλη την κοινότητα. Έτσι, το Imsil έγινε η Μέκκα του τυριού στην Κορέα.

Το Imsil Cheese Theme Park άνοιξε το 2004, και οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν πώς φτιάχνεται το τυρί, να περιηγηθούν σε ένα απολαυστικό γαλακτοκομείο και να δουν αγάλματα με κινούμενα σχέδια που παραπέμπουν σε διάφορα είδη τυριών.

Το πάρκο διαθέτει κέντρα τυροκομίας, όπου όσοι το επισκέπτονται μπορούν να φτιάξουν το δικό τους τυρί, μονάδα επεξεργασίας γάλακτος, κατάστημα ειδών διατροφής, δύο εστιατόρια και ένα εργαστήριο που ερευνά διαφορετικές μεθόδους για την παραγωγή του καλύτερου τυριού.

Πηγή: Atlas Obscura / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.