ΖΩΗ

Ο άνθρωπος που «μιλάει» με τα ζώα!

Τον πλησιάζουν και τρώνε από το χέρι, ακόμα και από το στόμα του!

Σαν πραγματικός «Dr Dolittle», ο φωτογράφος Στιβ Γκρέι (Steve Gray), από το Γουάιτγουελ (Whitwell), του Ντέρμπισάιρ (Derbyshire), έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη από πουλιά και διάφορα άλλα μικρά ζώα του δάσους.

Ο Gray ανέπτυξε αυτή τη τόσο στενή μετά από μια τριετία και έχει απαθανατίσει την εκπληκτική συμπεριφορά πουλιών και ζώων στην κάμερα του. Τον πλησιάζουν χωρίς φόβο και παραμένουν μαζί του, μέχρι να απολαύσουν το γεύμα τους, από ψωμί ή σπόρους.

«Δεν υπάρχει καλύτερη αίσθηση. Η εμπιστοσύνη που αναπτύσσεται είναι απίστευτη. Είχα πουλιά σκαρφαλωμένα στο χέρι μου και στις πλάτες μου, αυτό είναι ένδειξη εμπιστοσύνης» είπε ο ίδιος.

Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου τρία χρόνια, όταν άρχισε να παρατηρεί όλο και περισσότερα πουλιά να εμφανίζονται στα δέντρα στην περιοχή, όπου περπατούσε τα σκυλιά του.

«Άρχισα να παίρνω μαζί μερικά φαγητά πουλιών και τα άφηνα σε έναν κοντινό φράχτη. Τελικά, τα πουλιά με περίμεναν, σκαρφαλωμένα στο φράχτη», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, όπως περιγράφει, τα πουλιά άρχισαν να τον πλησιάζουν και έπαιρναν το φαγητό από το χέρι του. Επειδή ήταν δύσκολο να τον πιστέψουν για αυτό που βίωνε, πήρε μια φωτογραφική μηχανή και τραβούσε με το ένα χέρι όλη τη σκηνή του ταΐσματος.

Ο Steve συνέχιζε να πηγαίνει στην ίδια περιοχή κοντά στο σπίτι του σε τακτική βάση, και σύντομα διαπίστωσε ότι τα πουλιά αναγνώριζαν το αυτοκίνητό του και πετούσαν επάνω του.

Και όσο περισσότερο ενδιαφερόταν για τα πουλιά, άρχισαν να εμφανίζονται και άλλα άγρια ​​ζώα, συμπεριλαμβανομένων αρουραίων, που ζητούσαν και αυτοί φαγητό.

«Ταΐζω την άγρια ​​φύση κάθε μέρα χωρίς αποτυχία. Νομίζω ότι οι προϋποθέσεις είναι η υπομονή και η συνέπεια», είπε ο Steve.

Και δίνει τις συμβουλές του σε όσους ενδιαφέρονται: «Για τα πουλιά, ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε την επαφή, είναι να τοποθετήσετε το χέρι σας με φαγητό σε ένα κλαδί δέντρου. Με αυτόν τον τρόπο, το πουλί έχει την ασφάλεια του δέντρου και θα πλησιάσει πιο εύκολα».

Αλλά παρά το γεγονός ότι πολλά πουλιά και άλλα μικρά πλάσματα συμπεριφέρονται φιλικά με τον Steve, υπάρχουν αρκετά που δεν έχει καταφέρει ακόμα να πλησιάσει, και πιστεύει ότι κάποια στιγμή θα το κατορθώσει και με αυτά.

Πηγή: Daily Mail / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.