ΖΩΗ

Ο πιο μεγάλος φράχτης του κόσμου

Βρίσκεται στη Σκωτία, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Meikleour Beech Hedge (Μικλιούαρ Μπιτς Χέντζ) είναι ένας συμπαγής φράχτης από οξιές, κάπου 36 μέτρα ψηλός στο βόρειο άκρο και 24 μέτρα ψηλός στο νότιο άκρο του, έχοντας ένα μέσο ύψος πάνω από 30 μέτρα, κάτι το οποίο τον καθιστά τον ψηλότερο φράχτη στον κόσμο, σύμφωνα με το Βιβλίο Γκίνες.

Επίσης, είναι ο πιο μεγάλος φράχτης στον κόσμο, καθώς εκτείνεται σε 530 μέτρα, κάτι περισσότερο από μισό χιλιόμετρο.

Ο φράχτης κατασκευάστηκε το 1745, από τον Ρόμπερτ Μάρεϊ Ναρν (Robert Murray Nairne) και τη γυναίκα του Ζαν Μερσέ (Jean Mercer), στο κτήμα τουw Μικλιούαρ (Meikleour House).

Αυτή τη χρονιά σημειώθηκε η εξέγερση των Ιακωβιτών, η οποία ήταν η προσπάθεια του Καρόλου Εδουάρδου Στιούαρτ να ανακτήσει το θρόνο της Σκωτίας για τον εξόριστο Οίκο των Στιούαρτ. Ο Ναρν ήταν ένας συμπαθής Ιακωβίτης, ο οποίος εντάχτηκε στον αγώνα κατά των αγγλικών και σκωτζέζικων στρατευμάτων.

Η τελευταία μάχη του στρατού των Ιακωβιτών δόθηκε σ’ έναν κοντινό βάλτο στο Καλλόντεν, όπου έληξε με ήττα τους και με τον Κάρολο Εδουάρδο Στιούαρτ να διαφεύγει καταζητούμενος. Ανάμεσα στους Ιακωβίτες που σκοτώθηκαν, ήταν ο Ναρν.

Η σύζυγός του αποφάσισε να αφήσει τον φράχτη με τις οξιές να μεγαλώσουν μέχρι τον ουρανό στη μνήμη του χαμένου συζύγου και των φίλων τους.

Το Meikleour House έχει μετατραπεί σε ενοικιαζόμενη βίλα και διευθύνεται από το Meikleour Trust, το οποίο διατηρεί τον φράχτη. Μια ομάδα τεσσάρων ανδρών τον περιποιείται κάθε δέκα χρόνια, μια διαδικασία που διαρκεί έξι εβδομάδες, για να ολοκληρωθεί.

Πηγή: Amusing Planet / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.