ΒΙΝΤΕΟ

Τάρανδοι κάνουν κύκλους!

Βίντεο παρουσιάζει την παράξενη κίνηση των ζώων.

Κοπάδια ταράνδων εμφανίζονται να περπατούν σε κυκλικά μοτίβα, χωρίς κάποιο προφανή λόγο, στη Χερσόνησο Κόλα, η οποία βρίσκεται στα βορειο-δυτικά του ευρωπαϊκού τμήματος της Ρωσίας, στο Μούρμανσκ.

Το βίντεο, περίπου 30 δευτερολέπτων, δημοσιεύτηκε στη σελίδα του Μουσείου Ανθρωπολογίας και Εθνογραφίας του Μεγάλου Πέτρου, γνωστό ως Κουνστκάμερα, στο Facebook. Από τη στιγμή που αναρτήθηκε, τράβηξε αμέσως την προσοχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς πολλοί προσπάθησαν να δώσουν εξηγήσεις.

Ο διευθυντής του Κουνστκάμερα Αντρέι Γκολόβνεφ (Andrei Golovnev) μοίρασε το μαγευτικό υλικό στη σελίδα του, σχολιάζοντας πως «ένας φίλος μού είπε ότι οι κύκλοι και οι δίνες είναι μονοπάτια προς μια διαφορετική πραγματικότητα»!

Αυτές οι γραμμές πυροδότησαν θεωρίες για εξωγήινους κύκλους και αόρατα ενεργειακά μοντέλα, που αναγκάζουν τα ζώα να ακολουθούν τους στροβιλισμούς τους. Αλλοι είπαν ότι πρέπει να είναι το μαγνητικό πεδίο της Γης, αφού η Χερσόνησος Κόλα βρίσκεται κοντά στον Βόρειο Πόλο.

Ορισμένοι σκέφτηκαν ότι ίσως να είναι ένας τρόπος προστασίας των αδύναμων μελών του κοπαδιού, καθώς παρατήρησαν στο βίντεο μερικά ζώα να μην κινούνται στο κέντρο του κύκλου. Μια άλλη ενδιαφέρουσα εξήγηση ήταν ότι η κυκλική κίνηση είναι απλώς ένας τρόπος για τον τάρανδο να παραμείνει ζεστός στην τούντρα, παράγοντας έτσι ενέργεια και θερμότητα.

 

Πηγή: Oddity Central / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.