DESIGN

Σκάλα που μοιάζει με δέντρο!

Βρίσκεται σε εστιατόριο στο Λονδίνο.

Η περιστρεφόμενη σκάλα από πλαστικοποιημένη βελανιδιά κατασκευάστηκε από το Atmos Studio, με συνεργασία με τη σχεδιάστρια Ρόουζ Μάρεϊ (Rose Murray), και δεσπόζει στο εστιατόριο «HIDE» του Ολιβιέ Νταμπούς (Oliver Dabbous), στο Μέιφερ (Mayfair) του Λονδίνου.

Η σκάλα ξεκινά από το υπόγειο μπαρ, και φτάνει μέχρι τις τραπεζαρίες, στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο. Το εντυπωσιακό στοιχείο που δίνει την αίσθηση της ιλιγγιώδους περιστροφής, είναι τα σκαλοπάτια τα οποία μοιάζουν με τα φύλλα ενός δέντρου.

Η βάση της σκάλας χαρακτηρίζεται από γραμμές, οι οποίες φαίνονται σαν να ρέουν από τα κάγκελα και την κουπαστή προς τον τοίχο, και ο σχεδιασμός αυτός συνεχίζεται μέχρι το ανώτερο επίπεδο του καταστήματος.

Η σκάλα είναι χτισμένη γύρω από μια κρυφή κολώνα από χάλυβα και κόντρα πλακέ που της επιτρέπει να κινείται ανεπαίσθητα προς τους τοίχους, σαν να είναι κρεμαστή.

Πρόσθετη στήριξη για τα σκαλοπάτια προέρχεται από χαλύβδινες πλάκες που είναι ενσωματωμένες στο ξύλο. Το εσωτερικό του «Hide» είναι εμπνευσμένο από το κοντινό Γκριν Παρκ, το οποίο φαίνεται από τα παράθυρα του εστιατορίου.

Πηγή: The Spaces / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.