ΕΡΕΥΝΑ

Βιταμίνη βοηθάει τους ανθρώπους να θυμούνται τα όνειρα!

Η απίστευτη επιστημονική μελέτη και οι τροφές, που την περιέχουν.

Ένα πράγμα είναι ενοχλητικό για όσους αισθάνονται ότι το μυαλό τους ήταν κάπου αλλού στη διάρκεια του ύπνου: να ξυπνούν, γνωρίζοντας ότι είχαν ένα ενδιαφέρον και ζωντανό όνειρο, το οποίο εξαφανίζεται μόλις επιχειρήσουν να το θυμηθούν.

Μια μικρή έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Αδελαϊδας, στην Αυστραλία, φέρνει ευχάριστα νέα.

Όπως επισημάνθηκε στη μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε διαδικτυακά πριν εκτυπωθεί στο περιοδικό Perceptual and Motor Skills, η βιταμίνη Β6 βοηθάει τους ανθρώπους να θυμούνται τα όνειρά τους!

Στην έρευνα συμμετείχαν 100 άτομα, εκ των οποίων οι μισοί έπαιρναν για πέντε συνεχόμενες ημέρες πριν πέσουν για ύπνο, υψηλές δόσεις συμπληρωμάτων βιταμίνης Β6. Οι άλλοι μισοί λάμβαναν εικονικό φάρμακο. Καμία ομάδα δεν γνώριζε τι χάπι κατανάλωνε.

«Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η λήψη βιταμίνης Β6 βελτίωσε την ικανότητα των ανθρώπων να θυμούνται τα όνειρα σε σχέση με το εικονικό φάρμακο», δήλωσε ο ερευνητής Δρ Ντένολμ Ασπάι (Denholm Aspy), από τη Σχολή Ψυχολογίας του πανεπιστημίου.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια μελέτη στις επιπτώσεις της βιταμίνης Β6 κι άλλων βιταμινών Β στα όνειρα έχει πραγματοποιηθεί σε μια μεγάλη και ποικίλη ομάδα ανθρώπων», επισήμανε.

Οταν ολοκληρώθηκε η έρευνα, ένας από τους συμμετέχοντες είπε ότι τα όνειρα ήταν «πιο ξεκάθαρα» και «δεν χάθηκαν στοιχεία τους, καθώς η μέρα περνούσε». «Τα όνειρά μου ήταν πιο αληθινά, ανυπομονούσα να πάω για ύπνο και να ονειρευτώ!», δήλωσε ένας άλλος για την εμπειρία του.

«Ο μέσος άνθρωπος ξοδεύει περίπου έξι χρόνια από τη ζωή του να ονειρεύεται. Αν είμαστε σε θέση να συνειδητοποιούμε και να ελέγχουμε τα όνειρά μας, τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον χρόνο των ονείρων μας πιο παραγωγικά», τόνισε ο Δρ Ασπάι.

«Τα συνειδητά όνειρα, όπου ξέρετε ότι ονειρεύεστε ενώ το όνειρο εξακολουθεί να συμβαίνει, έχουν πολλά οφέλη», πρόσθεσε. «Για παράδειγμα, είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε τα συνειδητά όνειρα για να ξεπεράσετε τους εφιάλτες και να θεραπεύσετε τις φοβίες», ανέφερε.

«Για να έχουμε συνειδητά όνειρα, είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε πρώτα να τα θυμηθούμε», είπε ο Δρ Ασπάι, σημειώνοντας ότι «αυτή η μελέτη υποδηλώνει ότι η βιταμίνη Β6 μπορεί να είναι ένας τρόπος να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να έχουν τέτοια όνειρα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η περαιτέρω έρευνα είναι απαραίτητη, για να διερευνηθεί κατά πόσον οι επιδράσεις της βιταμίνης Β6 ποικίλλουν ανάλογα με το πόσο αποκτάται από τη διατροφή».

Η Β6 βρίσκεται φυσικά σε τροφές όπως σε δημητριακά ολικής άλεσης, όσπρια, φρούτα (κυρίως μπανάνα και αβοκάντο), λαχανικά (κυρίως σπανάκι και αβοκάντο), γάλα, τυρί, αυγά, κόκκινο κρέας, συκώτι και ψάρι.

Πηγή: Science Daily / Εικόνες Pixabay / Επιμέλεια Snoopit24

Κατηγορίες:ΕΡΕΥΝΑ

Tagged as: , ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.