ΤΟΠΟΙ

Οι εκπληκτικές σιταποθήκες της Τυνησίας!

Ήταν σκηνικό στο Star Wars!

Η αίσθηση που έχει κανείς βλέποντας τις εικόνες από τις οχυρωματικές σιταποθήκες της Τυνησίας, είναι πως πρόκειται για δημιουργίες του Photoshop.

Τα χρώματα τους, οι τέλειες αναλογίες των κτιρίων και η μοναδική αρχιτεκτονική τους, δεν παραπέμπουν σε έναν αποθηκευτικό χώρο για σιτηρά και ελιές.

Όμως, ο Ksar Ouled Soltane, όπως αποκαλείται, είναι μια πολυόροφη αποθήκη, που χτίστηκε από τους Βέρβερους τον 15ο αιώνα, και αποτελείται από διάφορα κτίρια.

Εκτός από τους πρακτικούς σκοπούς που εξυπηρετούσε, ήταν και ένα είδος οχυρού για άμυνα σε επιθέσεις εχθρών. Για τον λόγο αυτόν, όπως και άλλες παρόμοιες σιταποθήκες, είναι φτιαγμένος στην κορυφή ενός λόφου.

Ανάμεσα στα κτίρια υπάρχει μια πλακόστρωτη αυλή, η οποία τις ημέρες των αργιών χρησίμευε ως τόπος συνάντησης των κατοίκων.

Ο Ksar Ouled Soltane αποτελείται από τέσσερις ορόφους, που είναι προσβάσιμοι με απότομες εξωτερικές σκάλες. Τα δωμάτια σε κάθε όροφο χρησιμοποιούνταν από μία οικογένεια για να αποθηκεύει σιτηρά και ελιές.

Έτσι, περισσότερο από πεντακόσια χρόνια, οι νομαδικές φυλές είχαν αυτούς τους χώρους για αποθήκευση, αλλά και για προστασία από όποιους ήθελαν να αρπάξουν τη σοδειά τους.

Ο Ksar Ouled Soltane ήταν τμήμα των σκηνικών στις ταινίες του Star Wars, ένας πρόσθετος λόγος που τον κάνει έναν από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς στην νότια Τυνησία.

Πηγή: Charismatic Planet / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.