ΤΟΠΟΙ

Η μικρότερη πτυσσόμενη γέφυρα στον κόσμο!

Τη διασχίζεις σε δύο δευτερόλεπτα!

Στις Βερμούδες ένα από του τουριστικά αξιοθέατα είναι μια πτυσσόμενη γέφυρα μόλις 56 εκατοστών και μάλιστα χειροκίνητη, όταν πρέπει να περάσει από αυτήν ένα ιστιοφόρο!

Κάποιος τραβά το ξύλο που τη σκεπάζει και ο καπετάνιος πρέπει να υπολογίσει με ακρίβεια να μην χτυπήσει το ιστίο στην υπόλοιπη πέτρινη γέφυρα!

Βρίσκεται στο νότιο σημείο του νησιού Σόμερσετ (Somerset) και από την εποχή της κατασκευή της, τον 17ο αιώνα, έχει μειώσει έως και τρεις ώρες το ταξίδι των ναυτικών προς την ανοιχτή θάλασσα και τα άλλα νησιά των Βερμούδων.

Σήμερα, 10 γέφυρες συνδέουν οκτώ νησιά και την ηπειρωτική χώρα, αλλά πριν από τέσσερις αιώνες, ο μόνος τρόπος για να φτάσει κανείς από το ένα νησί στο άλλο ήταν με βάρκα.

Το 1620, η Γενική Συνέλευση των Βερμούδων αποφάσισε να κατασκευάσει τις τρεις πρώτες γέφυρες, συμπεριλαμβανομένης της γέφυρας Somerset, για να επιτρέψει στους κατοίκους να εποκοινωνούν πιο εύκολα.

Εκείνη την εποχή, οι περισσότεροι άνθρωποι που ζούσαν στις Βερμούδες κινούνταν με σκάφη για ψάρεμα και γενικές μεταφορές, αλλά οι ισχυροί νοτιοδυτικοί άνεμοι δημιουργούσαν προβλήματα.

Στις αρχές του 17ου αιώνα, αναπτύχθηκε ένας τύπος πλοίου, που ήταν εξοπλισμένο με ψηλούς πύργους και τριγωνικά ιστία – που παραμένει και σήμερα δημοφιλές – για να βοηθήσει τους νησιώτες να πλέουν εύκολα και γρήγορα προς την ανοιχτή θάλασσα.

Η γέφυρα του Somerset δεν έχει αλλάξει πολύ εδώ και 400 χρόνια, εκτός από τις τέσσερις μικρές κίτρινες αλυσίδες που έχουν τοποθετηθεί για να μην πέσει στο νερό κάποιος από τους περαστικούς. Παραμένει λειτουργική, αλλά δεν έχει την παλιά κίνηση καθώς άλλαξαν και τα πλοία.

Ωστόσο, θεωρείται ένα από τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα της χώρας, ενώ απεικόνιζεται και σε χαρτονομίσματα. Μάλιστα, απο το 2015 χαρακτηρίστηκε επισήμως ως ιστορικό μνημείο.

Πηγή: BBC / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.