ΝΕΑ

Υπεραιωνόβιο δέντρο σε «ενδοφλέβια» θεραπεία!

Μολύνθηκε με τερμίτες, στην Ινδία.

Photo Credit Telengana Today

Το δεύτερο πιο μεγάλο δέντρο μπάνιαν στον κόσμο δίνει τη μάχη του με «ενδοφλέβιες» σταγόνες!

Πρόκειται για το «Pillalamarri» (Πίλαλαμάρι) ή «Peerla Marri» (Πίρλα Μάρι), ηλικίας 700 ετών, το οποίο βρίσκεται στο Mahabubnagar (Μαμπούμπναγκάρ), στο κρατίδιο Τελανγκάνα. Το δέντρο απλώνεται σε έκταση τριών στρεμμάτων.

Πριν μερικούς μήνες, τερμίτες έκαναν απόβαση στα κλαδιά του, φέρνοντας τις αρχές σε απελπισία, καθώς προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο να το σώσουν.

Το δέντρο είναι ένα από τα σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής κι από τον Δεκέμβρη του 2017, δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε κανέναν επισκέπτη.

Οι αρχές επιχείρησαν να αντιμετωπίσουν την μόλυνση ανοίγοντας τρύπες στο δέντρο μέσα από τις οποίες διοχέτευαν το εντομοκτόνο Chlorpyrifos. Αυτή η λύση δεν λειτούργησε και λίγο αργότερα, σκέφτηκαν να χορηγήσουν το παρασιτοκτόνο με τη μορφή αλατούχου διαλύματος, που πέφτει σε σταγόνες.

Τα καδιά απορροφούν το διάλυμα σε 10 με 14 ώρες και με αυτόν τον τρόπο το Chlorpyrifos απλώνεται σε ολόκληρο τον κορμό. Επειδή όμως το μπάνιαν έχει αρκετούς κορμούς, το διάλυμα χορηγείται, με ωράριο, σε όλα τα κλαδιά του.

Φωτογραφίες του ασυνήθιστου ασθενούς έχουν κάνει τον γύρο στα ινδικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς να δηλώνουν έκπληκτοι με την… ενδοφλέβια θεραπεία σε δέντρα!

«Η υγεία του δέντρου είναι σταθερή», αναφέρθηκε από τις αρχές, οι οποίες αισιοδοξούν ότι χτύπησαν τη μόλυνση, ενώ προχώρησαν σε εργασίες υποστήριξης των κλαδιών, όπου οι τερμίτες έκαναν εκτεταμένη ζημιά.

Βίντεο ANI News Official

Πηγή: Oddity Central / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.