ΖΩΗ

Το τρένο που έγινε νοσοκομείο!

Παρέχει δωρεάν ιατρική περίθαλψη σε ολόκληρη την Ινδία!

Στη χώρα που δαπανά μόνο το 1% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της στην υγειονομική περίθαλψη, μεταξύ των χαμηλότερων στον κόσμο, το νοσοκομείο πάνω σε ράγες γεμίζει ένα κρίσιμο κενό.

Οι γιατροί που το επανδρώνουν, εξετάζουν τους χωρικούς στις περιοχές που περνά το τρένο και κάνουν εγχειρήσεις, οι οποίες κοστίζουν σε κάποιο νοσοκομείο περίπου 50.000 ρουπίες (766 δολάρια).

Το «Lifeline Express» είναι ένα τρένο με επτά βαγόνια, που μετατράπηκε σε πλήρες νοσκοκομείο και επί 27 χρόνια διασχίζει την Ινδία, προσφέροντας σημαντική υγειονομική περίθαλψη.

Το τρένο-νοσοκομείο εξέτασε και χειρούργησε περίπου 1,2 εκατομμύρια ανθρώπους από την έναρξή της λειτουργίας του, το 1991, από το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα «Impact India Foundation».

Διακοσμημένο με γιρλάντες λουλουδιών από μαόνι, το τρένο που σταθμεύει σε διάφορους περιφερειακούς σταθμούς διαθέτει ιατρικές του εγκαταστάσεις, οι οποίες ανταγωνίζονται πολλά δημόσια νοσοκομεία.

Απασχολεί 20 μόνιμους παραϊατρικούς υπαλλήλους, με τους περισσότερους γιατρούς να είναι εθελοντές από κοντινά ιατρικά, κολέγια ή νοσοκομεία.

Συνήθως, παραμένει ένα μήνα σε μια περιοχή, πραγματοποιώντας διάφορες χειρουργικές επεμβάσεις, ορισμένες από τις οποίες είναι ιδιαίτερα σοβαρές.

Το έργο του κινητού νοσοκομείου έχει αναγνωριστεί από το υπουργείο Υγείας της Ινδίας και μέσα στο 2018 αναμένεται να ξεκινήσει ένα δεύτερο τρένο για να καλύψει τα βόρεια και βορειοανατολικά τμήματα της χώρας.

Πηγή: Aol / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.