ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αντισυμβατικά πορτέτα από κομμάτια ξύλου!

Ο γλύπτης τα βρίσκει πεταμένα και τα ενώνει σαν παζλ!

Μια εντυπωσιακή μορφή γλυπτικής παρουσιάζει ο Μπένετ Γιούινγκ (Bennett Ewing), γνωστός ως Εγεβάν Ταμπλγουίντ (Eyevan Tumbleweed), ο οποίος μαζεύει κομμάτια ξύλου από δάση, βάλτους, βουνά και παραλίες, δημιουργώντας τα απίστευτα γλυπτά του.

Τα περισσότερα πεταμένα ξύλα που υπάρχουν στα έργα του συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του από 40 Πολιτείες των ΗΠΑ, το Μεξικό, τον Καναδά και την Ιρλανδία.

Ο 34χρονος καλλιτέχνης από τη Βοστώνη, που ζει τώρα στη Βόρεια Καλιφόρνια, είναι εραστής της φύσης και ασχολείται με αυτό το είδος γλυπτικής, για περίπου 20 χρόνια.

Τα ξύλα  στα γλυπτά του δεν είναι  επεξεργασμένα, αλλά είναι συναρμολογημένα σχολαστικά. Ο «Eyevan Tumbleweed» αφήνει τα φυσικά τους χρώματα, ενώ ακολουθεί τα σχέδια και τις κατευθύνσεις των διαφόρων κομματιών του ξύλου, για να φτιάξει το πορτρέτο που θέλει.

Για να δημιουργήσει τα γλυπτά του χρησιμοποιεί κόλλα και ενισχυμένες εποξικές ρητίνες, σαν να ενώνει τα κομμάτια ενός άγνωστου παζλ.

«Όταν δουλεύω πάνω στα γλυπτά μου, δεν ξέρω τι θα συμβεί. Απλά, αφήνω το ξύλο που χρησιμοποιώ να οδηγεί το χέρι μου», λέει χαρακτηριστικά.

Και προσθέτει: «Το ξύλο μου δείχνει τι θέλει ή τι δεν θέλει να κάνει. Μερικές φορές το έργο γίνεται μέσα σε λίγες εβδομάδες. Άλλες φορές ένα γλυπτό μπορεί να διαρκέσει χρόνια«.

»Παρόλο που μαθαίνω πάντα νέα κόλπα, δεν έχω ξεπεράσει τα 5 έργα μέσα σε ένα χρόνο.Πιστεύω ότι τα αποτελέσματα της τέχνης μου είναι  στην ουσία τα αποτελέσματα της ζωής μου με μεγαλύτερη έκφραση».

Πηγή: Bored Panda / Εικόνες Daniel Blue Photography και Illuminatrix Photography / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

1 reply »

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.