ΝΕΑ

Tο Playmobil που διασχίζει τους ωκεανούς!

Το «πειρατικό» ταξιδεύει από τον Μάιο του 2017!

Το έφτιαξαν δύο αδέλφια στη Σκωτία, που θέλησαν να παίξουν με ένα ιστιοφόρο Playmobil, εντελώς διαφορετικά από τα άλλα παιδιά. Αντί να το βάλουν στην μπανιέρα τους, το έστειλαν στην ανοιχτή θάλασσα σε ένα συναρπαστικό ταξίδι.

Ο οκτάχρονος Όλι Φέργκιουσον και ο πεντάχρονος αδελφός του Χάρι ονόμασαν το πλοίο τους «Περιπέτεια» (Adventure) και το άφησαν στο Πίτερχεντ, στη Βόρεια Θάλασσα.

Οι γονείς τους είχαν ενθουσιαστεί με την ιδέα των παιδιών και τα βοήθησαν όσο μπορούσαν, για να κάνουν πραγματικότητα το ταξίδι του σκάφους τους.

Πρόσθεσαν αντίβαρο, για να μην μπατάρει, και το γέμισαν με πολυστυρένιο, για να βελτιώσουν την πλευστότητα του.

Αλλά παρά τις τροποποιήσεις αυτές, κανείς δεν περίμενε ότι το «Adventure» θα εξακολουθούσε να πλέει σχεδόν ένα χρόνο μετά την «καθέλκυσή» του. Μάλιστα, τον Απρίλιο του 2018 περνάει από τη Γουιάνα, στη Νότια Αμερική με κατεύθυνση την Τζαμάικα!

Το «πειρατικό» έπλευσε αρχικά εκατοντάδες μίλια από το Πίτερχεντ με κατεύθυνση τη Δανία, όπου το βρήκε μια οικογένεια και το έριξε ξανά στη θάλασσα.

Στη συνέχεια έφτασε στη Σουηδία και τη Νορβηγία και κάθε φορά που έφτανε σε μια ακτή, κάποιος το έβρισκε και το έριχνε πάλι στο νερό. Αυτό γινόταν καθώς η «Περιπέτεια» έχει επάνω της ένα μήνυμα που ζητά από οποιονδήποτε την βρίσκει, να την ρίξει πίσω στη θάλασσα.

Πέρσι, το ιστιοφόρο εντοπίσθηκε από ένα νορβηγικό πλοίο, το οποίο το μετέφερε στον ωκεανό. Στα τέλη του 2017, το Playmobil βρέθηκε στην ακτή της Μαυριτανίας στον Ατλαντικό Ωκεανό και συνεχίζει τη συναρπαστική του περιπέτεια από τότε.

Όλο αυτό το διάστημα ο πατέρας των παιδιών είχε την ιδέα να εντοπίζει το σκάφος συνεχώς, ακολουθώντας νοητά το συναρπαστικό ταξίδι μαζί με τους γιους του.

Έτσι, πριν το ρίξουν στη Βόρεια Θάλασσα, συνεργάσθηκε με κορυφαία εταιρείας GPS και το εφοδίασαν με πομπό παρακολούθησης.

«Τα αγόρια το αγαπούν», είπε ο πατέρας τους, Μακνίλ Φέργκιουσον. «Όταν έρχονται από το σχολείο, ρωτούν αν υπάρχουν νέα για το πλοίο τους».

Έχουν επίσης δημιουργήσει μια σελίδα στο Facebook όπου ενημερώνουν για την πορεία του «πειρατικού» και δημοσιεύουν φωτογραφίες και νέα για την απίστευτη περιπέτεια του.

Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί μια διεθνή κοινότητα που ακολουθεί τις εξελίξεις και βοηθά με κάθε τρόπο τους Φέργκιουσον, καθώς παρακολουθούν και την ιστοσελίδα που δίνει το στίγμα του.

Πηγή: Oddity Central / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.