ΝΕΑ

Το άγαλμα που έχει μόνο κεφάλι!

Είναι αφιερωμένο στον Γιούρι Γκαγκάριν!

Απογοήτευση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ενός αγάλματος στο Βελιγράδι,  για τον πρώτο άνθρωπο που πέταξε στο Διάστημα, λόγω των αναλογιών του.

Το σώμα του κοσμοναύτη δεν φαίνεται, παρά μόνο ένα μικροσκοπικό κεφάλι στην κορυφή μιας ψηλής βάσης και χρειάζεται σκάλα για να το δεις!

Η προτομή του Γιούρι Γκαγκάριν αποφασίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο το 2017 και τοποθετήθηκε σε έναν δρόμο που φέρει το όνομά του.

«Ο μόνος τρόπος να το δείτε είναι να πετάξετε στον ουρανό», έγραψε η ιστοσελίδα Noizz. Ένας από τους πρώτους που είδε την παράλογη κατασκευή ήταν ο χρήστης του  Twitter @Cenzura , ο οποίος δημοσίευσε μια φωτογραφία μαζί με την απλή λεζάντα «Oh no».

Βέβαια, υπήρξαν και αυτοί που αντιμετώπισαν χιουμοριστικά το θέμα γράφοντας: «Το Βελιγράδι έχει ισχυρούς ανέμους και έτσι όπως το έφτιαξαν δεν μπορούν να τον ξεκολλήσουν».

Άλλοι έδωσαν τη δική τους εξήγηση σε συνδιασμό με την τοπική εγκληματικότητα: «Νομίζω ότι οι λόγοι ήταν πρακτικοί, για να εμποδίσουν κάποιον να το κλέψει»!

Πάντως, οι περισσότεροι θεωρούν ότι είναι ένας άδικος φόρος τιμής στον σοβιετικό ήρωα που περιστράφηκε γύρω από τη Γη στις 12 Απριλίου 1961.

Σε σύγκριση με τα μνημεία που υπάρχουν για τον πρώτο διαστημικό ταξιδιώτη στη Μόσχα, «αυτό που έγινε στο Βελιγράδι είναι σκάνδαλο και προσβολή», έγραψε ένας χρήστης του Twiter.

Πηγή: BBC / Εικόνες @Cenzura και Robert Coban / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Κατηγορίες:ΝΕΑ

Tagged as: , ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.