ΒΙΝΤΕΟ

Μια βόλτα στο φεγγάρι με τη NASA!

Ένα εκπληκτικό βίντεο σε υψηλή ανάλυση 4K!

Σαν να ταξιδεύεις πάνω από τη Σελήνη, αισθάνεσαι όταν βλέπεις το βίντεο της NASA, το οποίο κάνει μια εικονική περιήγηση χάρη στα δεδομένα που παρέχονται από το διαστημικό σκάφος Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO).

Καθώς η απεικόνιση κινείται γύρω από την κοντινή πλευρά, την μακρινή πλευρά, τους βόρειους και νότιους πόλους, η NASA επισημαίνει ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, τοποθεσίες και πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν στο σεληνιακό έδαφος.

Το βίντεο με τις εικόνες του ρομποτικού ανιχνευτή που ξεκίνησε να στέλνει δεδομένα  από το 2009, λειτουργεί σαν μια διασταύρωση μεταξύ μιας ερευνητικής μελέτης και μιας ταξιδιωτικής εμπειρίας.

Μέσα από αυτό ο θεατής μεταφέρεται σε μια σειρά εκπληκτικών σεληνιακών ορόσημων, συμπεριλαμβανομένων των φυσικών γεωγραφικών χαρακτηριστικών και των σημείων που έχουν επισκεφθεί οι επανδρωμένες αποστολές της NASA, όπως οι χώροι προσγείωσης του «Apollo 17».

Επίσης, δίνει μια λεπτομερή ματιά στους δραματικούς κρατήρες του φεγγαριού, ακόμα και στη σκοτεινή πλευρά του, ενώ  ένας αφηγητής εξηγεί τις εικόνες που εμφανίζονται στην οθόνη.

«Οι παρατηρήσεις του LRO επέτρεψαν πολυάριθμες πρωτοποριακές ανακαλύψεις, δημιουργώντας μια νέα εικόνα του φεγγαριού ως δυναμικό και πολύπλοκο σώμα», δήλωσε η NASA.

«Αυτές οι εξελίξεις έχουν δημιουργήσει ένα επιστημονικό πλαίσιο μέσα από το οποίο θα βελτιώσουμε την κατανόηση των διαδικασιών σε όλο το ηλιακό σύστημα».

Πηγή: The Sun / Βίντεο NASA Goddard / Επιμέλεια Snoopit24

Κατηγορίες:ΒΙΝΤΕΟ

Tagged as: , ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.