ΝΕΑ

Ρακούν-ζόμπι τρομοκρατούν μια πόλη!

Η παράξενη συμπεριφορά τους μπορεί να αποδοθεί σε μια σοβαρή ασθένεια!

Εισβολή από ρακούν τα οποία συμπεριφέρονται σαν ζόμπι, έχουν καταγγείλει στην αστυνομία οι κάτοικοι της πόλης Γιανγκστόουν (Youngstown) του Οχάιο όπως μετέδωσε το τοπικό κανάλι WKBN-TV.

Τα ρακούν μπαίνουν στις αυλές των σπιτιών, σηκώνονται στα πίσω πόδια, δείχνουν εφιαλτικά τα δόντια τους, και στη συνέχεια χάνουν την ισορροπία τους και πέφτουν πίσω.

Η αστυνομία κλήθηκε σε 14 περιπτώσεις τις τελευταίες εβδομάδες και όλα τα ζώα υποβλήθηκαν σε ευθανασία.

Σύμφωνα με την αμερικανική κτηνιατρική ιατρική ένωση (AVMA), τα ρακούν είναι σοβαρά άρρωστα. Έχουν προσβληθεί, κατά πάσα πιθανότητα, από έναν ιό ο οποίος επιτίθεται στα αναπνευστικά, γαστρεντερικά και νευρικά συστήματα των ζώων.

Τα συμπτώματα ξεκινούν με την εκσπερμάτωση από τα μάτια, τον βήχα, τους πυρετούς και τον λήθαργο. Καθώς η νόσος εξελίσσεται στο νευρικό σύστημα, αρχίζουν να εκδηλώνονται πιο σοβαρά συμπτώματα, μεταξύ των οποίων σπασμοί, κρίσεις και παράλυση.

Αν και ορισμένα από τα συμπτώματα είναι παρόμοια με τη λύσσα, οι ασθένειες δεν είναι οι ίδιες. Σύμφωνα με την Washington Post, η περίεργη συμπεριφορά των ρακούν του Youngstown μπορεί να αποδοθεί στην εγκεφαλική βλάβη που προκαλείται από τον ιό.

Ο ιός που εκκολάπτεται επί χρόνια μέσα στα ζώα που έχουν προσβληθεί, μπορεί να μολύνει άγρια ​​ζώα, όπως αλεπούδες, λύκοι και κογιότ. Η ασθένεια εξαπλώνεται μέσω επαφής με σωματικά υγρά και περιττώματα.

Η AVMA προειδοποιεί ότι «τα κρούσματα επιδημικής ασθένειας σε τοπικούς πληθυσμούς ρακούν μπορούν να σηματοδοτήσουν αυξημένο κίνδυνο για κατοικίδια ζώα στην περιοχή».

Πηγή: Smithsonian / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.