ΤΟΠΟΙ

H «εξπρεσιονιστική» στροφή!

Ένα κομμάτι του δρόμου που φαίνεται σαν πίνακας ζωγραφικής!

Βρίσκεται στο Γουάιτσερτς-Στόουφβιλ (Whitchurch-Stouffville), στο Οντάριο του Καναδά, και όποιος περνά από εκεί θεωρεί ότι εξασκούνται κάποιοι ζωγράφοι.

Η στροφή Πλέσαντβιλ (Pleasantville), είναι δρόμος μιας κατεύθυνσης μήκους, περίπου, 250 μέτρων. Εκεί, οι υπάλληλοι της οδοποιίας κάνουν τα δικά τους αφηρημένα σχέδια που μοιάζουν με πίνακες εξπρεσιονιστών.

Ωστόσο, δεν πρόκειται για κάποια καλλιτεχνική πρόταση, αλλά για ένα τμήμα της εργασίας τους. Αυτή η καμπύλη είναι ένα σημείο πρακτικής για τα χρώματα που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στους δρόμους.

Είναι ένα «δοκιμαστικό οδόστρωμα», με στόχο να εκτιμηθεί η ανθεκτικότητα και η ορατότητα της εμπορικής βαφής των αυτοκινητοδρόμων.

Το κάθε χρώμα που εμφανίζεται στην αγορά και προτείνεται στο υπουργείο μεταφορών, πρέπει να περάσει το δοκιμαστικό τέστ, στο συγκεκριμένο σημείο.

Εάν μπορεί να «επιζήσει» από την τριβή των ελαστικών των αυτοκινήτων και από τις λεπίδες των μηχανημάτων που καθαρίζουν το χιόνι, για δύο χρόνια, θεωρείται ότι είναι κατάλληλο για να χρησιμοποιηθεί.

Εκτός, όμως, από το πείραμα ανθεκτικότητας του χρώματος, η στροφή Pleasantville είναι ξεχωριστή, καθώς είναι σαν ένας πίνακας πάνω στον οποίο γίνεται πρακτική εξάσκηση ζωγράφων με εξπρεσιονιστικές τάσεις.

Πηγή: Atlas Obscura / Επιμέλεια Snoopit24

1 reply »

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.