ΤΟΠΟΙ

Η κοιλάδα με τα ονόματα!

Ένα ιδιότυπο γκράφιτι που ξεκίνησε πριν από 70 και πλέον χρόνια!

Κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, οι στρατιώτες που γυμνάζονταν στην βόρεια πλευρά της ερήμου Γιούμα (Yuma), στα σύνορα Αριζόνα με Καλιφόρνια, βρήκαν ένα τρόπο να αφήσουν το στίγμα τους.

Έγραψαν τα ονόματα τους στη λευκή άμμο, χρησιμοποιώντας πέτρες που μάζευαν από την περιοχή, προκειμένου να μην σβηστούν με την πάροδο των χρόνων. Τον χώρο αυτό του ιδιόρρυθμου γκράφιτι, στο Γουίντερχέβεν (Winterhaven),το ονόμασαν «Graffiti Mesa».

Η παράδοση συνεχίστηκε μετά τον πόλεμο, και η περιοχή των γκράφιτι συνεχώς μεγάλωνε, καθώς στους στρατιώτες προστέθηκαν και εκατοντάδες πολίτες.

Σήμερα, πάνω από 1.200 στρέμματα γης διακοσμούνται με υπογραφές, μηνύματα, ημερομηνίες, αρχικά και σχέδια, στην περιοχή που λέγεται, πλέον, «Η κοιλάδα με τα ονόματα».

Εκεί, υπάρχει σκληρή άσπρη άμμος και τα πρώτα ονόματα έχουν «γραφτεί» με μαύρους βράχους από λάβα ώστε να βρίσκονται σε έντονη αντίθεση με το έδαφος.

Η γη είναι άγονη για χιλιόμετρα γύρω από τον συγκεκριμένο χώρο, πράγμα που σημαίνει ότι οι βράχοι πρέπει να εισάγονται από την απομακρυσμένη έρημο.

Μάλιστα, μερικοί πηγαίνουν το έθιμο ακόμα πιο μακριά μεταφέροντας τούβλα ή πέτρες από το σπίτι τους, κάνοντας και εικαστικές παρεμβάσεις καθώς τις βάφουν με σπρέι.

Πηγή: Atlas Obscura / Επιμέλεια Snoopit24

1 reply »

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.