ΜΟΥΣΕΙΑ

Το σπίτι με την απίστευτη συλλογή!

Χιλιάδες αντικείμενα που δεν μπορείς να φανταστείς!

Δεν πρόκειται για μουσείο, αλλά για ένα παράξενο σπίτι που ξεκίνησε ως εξοχικό και μετατράπηκε σε αξιοθέατο για τη μικρή πόλη του Σπρινγκ Γκριν (Spring Green) στο Ουισκόνσιν (Wisconsin).

Το «Σπίτι στον Βράχο» (The House on the Rock), όπως το λένε, χτίστηκε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1940, από τον Άλεξ Τζόρνταν (Alex Jordan), πάνω σε ένα σχηματισμό βράχων από ψαμμίτη ύψους 60 μέτρων, με θέα την κοιλάδα.

Εκεί, μέσα στη μακρόστενη κατασκευή έβαλε κάθε τι που μάζευε στα ταξίδια του σε όλο τον κόσμο, δημιουργώντας μια απίστευτη συλλογή ετερόκλητων αντικειμένων.

Ο Jordan δημιούργησε το σπίτι για ξεκούραση για τα Σαββατοκύριακα, αλλά μόλις ο κόσμος έμαθε για τη συλλογή του, άρχισαν να το επισκέπτονται για να δουν και το αρχιτεκτονικό θαύμα ενός σπιτιού που στηρίζεται πάνω σε βράχο, αλλά και τα διάφορα αντικείμενα του ιδιοκτήτη.

Αυτός, αρχικά, δεν ήθελε επισκέπτες, αλλά μπροστά στην επιμονή τους άρχισε να ζητάει δωρεές 50 λεπτών για να στηρίξουν την προσπάθεια του.

Αυτή ήταν μόνο η αρχή. Από τις δωρεές το σπίτι των 14 δωματίων, όπως ήταν η αρχική δομή, έγινε ένα συγκρότημα από πολλά κτίρια, εκθέματα, και κήπους.

Μπορεί να χρειαστούν αρκετές ώρες για να περπατήσει κανείς μέσα στο «Σπίτι στον Βράχο» και είναι σχεδόν αδύνατο να το δει όλα σε μια μέρα.

Ανάμεσα στις συλλογές βρίσκεται το μεγαλύτερο καρουσέλ στον κόσμο, με 269 ζώα, 182 φανάρια, πάνω από 20.000 φώτα και εκατοντάδες αγγέλους κρεμασμένους από την οροφή γύρω από αυτό.

Αν και τμήματα των συλλογών θα μπορούσαν να βρεθούν εύκολα σε μουσεία, το «House on the Rock» είναι περισσότερο ένα ταξίδι μέσα από τη φαντασία του Alex Jordan.

Τον Δεκέμβριο του 1988, ο Alex παραχώρησε το «House on the Rock» στον πολυετή συνεργάτη του Art Donaldson, έναν συλλέκτη και επιχειρηματία που είχαν κοινά ενδιαφέροντα και παρέμεινε στο σπίτι ως καλλιτεχνικός διευθυντής μέχρι το θάνατό του στις 6 Νοεμβρίου 1989.

Πηγή: Atlas Obscura / Εικόνες Wikipedia Commons / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.