ΖΩΗ

Η αψίδα του φεγγαριού!

Ένα καταφύγιο με θέα τον ωκεανό!

Ένα ζευγάρι που άφησε το χώρο της διαφήμισης σε Σικάγο και Νέα Υόρκη, έδωσε στη ζωή του άλλο νόημα, στο νησί στο νησί Μπέκια (Bequia), στις Γρεναδίνες, στην Καραϊβική,

Ο Τομ και η Γκλάντις Τζλνστον (Thomas & Gladys Johnston), που ήταν 50 και 40 χρόνων αντίστοιχα, εντόπισαν ένα μοναδικό σημείο της ακτής του νησιού, κάτω από μια θαλασσοδαρμένη τεράστια αψίδα και εκεί έφτιαξαν το σπίτι τους τη δεκαετία του 1960.

Έδωσαν και το όνομα Moonhole, καθώς από την τρύπα που δημιουργούσε η αψίδα, μπορούσαν να δουν με άλλο μάτι το φεγγάρι να ξεπροβάλει πάνω από τη θάλασσα.

Εκτός από την αψίδα, αγόρασαν και τα 30 στρέμματα που την περιβάλλουν, αντί 15,000 δολαρίων και άρχισαν με τη βοήθεια των λιγότερο καχύποπτων ντόπιων, να χτίζουν το σπίτι τους, χωρίς κανείς να γνωρίζει από αρχιτεκτονική.

Έτσι, οι βεράντες δεν έχουν το ίδιο μέγεθος, όπως και τα παράθυρα,ενώ τα δάπεδα ήταν ανομοιογενή. Από οστά φαλαινών έφτιαξαν καρέκλες και τραπέζια, ενώ αποθήκευαν σε δεξαμενές το νερό της βροχής για να πίνουν και να πλένονται.

Τα τρόφιμα και τα ποτά διατηρούνταν παγωμένα σε ψυγεία που λειτουργούσαν με προπάνιο. Βέβαια, για ηλεκτρικό ρεύμα ούτε λόγος.

Τα υπνοδωμάτια περιτριγυρίζουν μια κεντρική τραπεζαρία, μια βεράντα και ένα μεγάλο μπαρ που είναι κατασκευασμένο από οστά ψαριών. Στα πρώτα χρόνια δεν υπήρχε καν δρόμος για το Moonhole.

Ο Tom και η Gladys σχημάτισαν αργότερα τη Moonhole Company Limited στην οποία κληροδοτήθηκε το σπίτι και ο χώρος των 30 στρεμμάτων, στον οποίο υπάρχουν σήμερα άλλες 11 κατοικίες, δημιουργώντας μια ξεχωριστή κοινότητα .

Ο Tom Johnston πέθανε το 2001, αλλά χωρίς την προσωπικότητα του ο οικολογικός παράδεισος έπεσε σε αχρηστία και αταξία. Και ως συνήθως, ακολούθησαν νομικές διαμάχες για την ιδιοκτησία και την συντήρηση του Moonhole.

Πηγή: Vintage News / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.