ΝΕΑ

«Έβρεξε» ο ουρανός χρυσάφι!

Έπεσε ένας θησαυρός από αεροπλάνο και δεν είναι σίγουρο ότι βρέθηκε ολόκληρος!

Μέσα στο χιόνι κάτοικοι του Γιάκουτσκ (Yakutsk) στη Σιβηρία και σε θερμοκρασίες -24 βαθμούς Κελσίου, ψάχνουν να βρουν το «μάνα εξ ουρανού», που τους πρόσφερε μια αεροπορική εταιρεία η οποία μετέφερε εννέα τόνους από χρυσάφι, ασήμι, πλατίνα και διαμάντια.

Επίσημα, από τον Αστυνομία ανακοινώθηκε ότι βρέθηκαν 172 ράβδοι από ένα κράμα χρυσού και ασημιού που ζύγιζε 20 κιλά η κάθε μία, δηλαδή 3,5 τόνοι. Αλλά κανείς δεν γνωρίζει τι έγινε με την πλατίνα και τα διαμάντια.

Το Γιάκουτσκ είναι γνωστό ως μια από τις πόλεις με τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες του κόσμου, αλλά παράλληλα είναι και το κέντρο παραγωγής χρυσού, ασημιού και διαμαντιών. Μάλιστα, εκεί παράγεται το 25% του συνόλου των διαμαντιών της παγκόσμιας αγοράς.

Το αναπάντεχο περιστατικό που έχει βγάλει τους κατοίκους και την αστυνομία στα χιονισμένα χωράφια, συνέβη κατά την απογείωση ενός Antonov-12, που μετέφερε το πολύτιμο φορτίο.

Ένα ρεύμα αέρος που χτύπησε το αεροσκάφος, ήταν η αιτία να ξεκολλήσει το αριστερό φύλλο της καταπακτής και επειδή το φορτίο δεν ήταν καλά ασφαλισμένο, άρχισαν να πέφτουν στο έδαφος οι ράβδοι!

Το πλήρωμα ανέφερε το περιστατικό στους αρμοδίους και το αεροπλάνο προσγειώθηκε σε αεροδρόμιο γειτονικής πόλης 12 χιλιόμετρα μακριά από το Γιάτσουκ.

Οι έρευνες επικεντρώθηκαν σε αυτήν την απόσταση και όλοι έψαχναν να βρουν ό,τι μπορούσαν. Η αξία του φορτίου εκτιμάται σε 368 εκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, υπάρχει έντονη αμφισβήτηση για τα λεγόμενα των αρμοδίων, καθώς αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι έπεσαν εννέα τόνοι ράβδων χρυσού, ασημιού, πλατίνας και διαμαντιών.

Αργότερα, είπαν ότι βρέθηκαν 3,5 τόνοι που ήταν όλο το φορτίο. Παράλληλα, υπεύθυνοι του αεροδρομίου ισχυρίζονται ότι μαζεύτηκαν μόνο οι ράβδοι που έπεσαν στον αεροδιάδρομο.

Δικαιολογημένα, λοιπόν, υπάρχει η αμφιβολία αν βρέθηκε όλος ο θησαυρός. Και αν όχι, που βρίσκεται;

Πηγή: Siberian Times / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

1 reply »

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.