ΕΡΕΥΝΑ

Οι μυστηριώδεις μούμιες του Περού δεν είναι άνθρωποι!

Νέα γνωμάτευση επιστήμονα πυροδοτεί ξανά αναταραχή στους συνομωσιολόγους.

Ο καθηγητής Κονσταντίν Κορότκοφ (Konstantin Korotkov), από το Ρωσικό Εθνικό Πανεπιστήμιο Ερευνών, εξέτασε τις πέντε μούμιες που εντοπίστηκαν στη Νάσκα του Περού, οι οποίες χρονολογούνται γύρω στα 6.500 χρόνια. Δήλωσε ότι φαίνονται σαν άνθρωποι αλλά δεν είναι!

Σε δηλώσεις του στο Sputnik News, ο καθηγητής ανέφερε τα εξής:

«Κάθε μία από τις μικρές μούμιες έχει δύο χέρια, δύο πόδια, ένα κεφάλι, δύο μάτια κι ένα στόμα. Οι τομογραφικές εξετάσεις αποκαλύπτουν τους σκελετούς τους. Ο ιστός έχει βιολογική φύση και η χημική τους σύνθεση δείχνει ότι είναι άνθρωποι. Το DNA τους διαθέτει 23 ζεύγη χρωμοσωμάτων, όπως ακριβώς έχουμε εμείς. Οι τέσσερις από αυτές είναι αρσενικά, καθένα με ένα χρωμόσωμα Υ. Εμφανίζονται ως άνθρωποι, αλλά δεν είναι»!

Επίσης, ο Δρ Έντσον Βιβάνκο (Edson Vivanco), ειδικός σκελετών, είχε επίσης καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι μούμιες είναι λείψανα «μη ανθρώπινων όντων».

Παρότι τα περίεργα λείψανα, με τα τρία δάχτυλα στα χέρια και στα πόδια, θεωρήθηκαν ψεύτικα από άλλους επιστήμονες, ο Βιβάνκο είχε δηλώσει πριν μερικούς μήνες ότι «υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που συνηγορούν στο ότι τα σώματα είναι αληθινά». «Για να αναδημιουργήσεις ένα κρανίο με αυτά τα χαρακτηριστικά, είναι κάτι πολύ δύσκολο», είχε επισημάνει, τονίζοντας πως αν ήταν ψεύτικες οι μούμιες, θα ήταν ο πρώτος που θα το έλεγε.

«Αυτή τη στιγμή μελετάμε τα αποδεικτικά στοιχεία και μέχρι στιγμής δεν έχουμε βρει τίποτα που να δείχνει ότι πρόκειται για απάτη ή ότι τα πτώματα τροποποιήθηκαν με οποιονδήποτε τρόπο. Έχουμε πολλά στοιχεία που μας οδηγούν να αποδείξουμε ότι είναι αληθινά», είχε αναφέρει.

Πλάνα από τις μούμιες δόθηκαν στη δημοσιότητα τον περασμένο Ιούνιο. Αναρτήθηκε από το site Gaia.com, το οποίο ισχυρίζεται ότι τα σώματα ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια ανασκαφών σε μυστηριώδη σπήλαια.

Ορισμένοι εξέφρασαν τη δυσπιστία τους, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για κάτι που έχει φτιαχτεί από χαρτόνι ή γυψοεπίδεσμο.

Σε ένα ντοκιμαντέρ για τα περίεργα ευρήματα, ο Δρ Κονσταντίν Κορότκοφ επισήμανε πάντως ότι αυτά τα χαρακτηριστικά δεν είναι παραμόρφωση, κάνοντας λόγο για «ένα άλλο πλάσμα, ένα άλλο ανθρωποειδές»!

Βίντεο UAMN TV

Πηγή: The Sun / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Κατηγορίες:ΕΡΕΥΝΑ

Tagged as: , ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.