ΤΟΠΟΙ

Η μεγαλύτερη γέφυρα μεταφορών στον κόσμο!

Κατασκευάστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα!

Σύμβολο για την πόλη του Νιούπορτ (Newport) στην Ουαλία, είναι η κρεμαστή γέφυρα μεταφορών πάνω από τον ποταμό Ουσκ (Usk), η οποία κατασκευάστηκε το 1906.

H Newport Transporter Bridge είναι η παλαιότερη και μεγαλύτερη από τις τρεις ιστορικές γέφυρες που συνεχίζουν να λειτουργούν στη Βρετανία, αλλά και η μεγαλύτερο από τα οκτώ που υπάρχουν παγκοσμίως, καθώς θεωρούνται πολύ σπάνιες.

Αυτές κρέμονται από σιδηροτροχιές που διασχίζουν τον ποταμό, πάνω από τον οποίο κατασκευάζονται, και μεταφέρουν από τη μια όχθη στην άλλη αυτοκίνητα και επιβάτες.

Ο σχεδιασμός αυτού του τρόπου μεταφοράς επιλέχτηκε στο Νιούπορτ, επειδή οι όχθες του ποταμού είναι πολύ χαμηλές στο επιθυμητό σημείο διέλευσης.

Μια συνηθισμένη γέφυρα θα απαιτούσε πολύ μεγάλες ράμπες για να κερδίσει επαρκές ύψος, ώστε να επιτρέπει την κίνηση των πλοίων.

Ακόμα, ένα πορθμείο δεν αποτελούσε επιλογή καθώς η παλίρροια δεν επιτρέπει την κάθετη διέλευση πλωτών μέσων.

Το σύρμα μεταξύ των πύργων που υπάρχουν στις όχθες εκτείνεται σε μήκος 196 μέτρων και η προώθηση της πλατφόρμας που τοποθετούνται τα οχήματα και έχει πλάτος 33 μέτρα, γίνεται από δύο ηλεκτρικούς κινητήρες των 35 ίππων, με ταχύτητα τριών μέτρων το δευτερόλεπτο.

Το ύψος των πύργων είναι 73,6 μέτρα, κάτι που κάνει τη γέφυρα πόλο έλξης τουριστών για τη θέα που προσφέρει και τη μοναδική λειτουργία της.

Εκεί, έχει γυριστεί και η ταινία «Tiger Bay» του 1959, ενώ έχει δημιουργηθεί οργανισμός αφιερωμένος στην προστασία αυτής της σημαντικής ιστορικής δομής για την περιοχή.

Πηγές: Atlas Obscura και Wikipedia / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.