ΜΟΥΣΕΙΑ

Η πισίνα που έγινε μουσείο!

Γεμάτη με έργα τέχνης γύρω από το νερό!

Στην περιοχή Ρουμπέ (Roubaix), στη βόρεια Γαλλία και λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Λιλ, υπάρχει ένα εντυπωσιακό μουσείο, το οποίο πέρασε από διάφορες φάσεις μέχρι να καταλήξει στη σημερινή του μορφή και κυρίως να βρει την κατάλληλη στέγη σε μια πισίνα, σχεδόν, 100 χρόνων.

Χτίστηκε μεταξύ 1927 και 1932 από τον αρχιτέκτονα Αλμπέρ Μπέρ (Albert Baert), και ήταν τόσο εντυπωσιακή που την αποκαλούσαν «η πιο όμορφη πισίνα στη Γαλλία».

Το μουσείο «La Piscine», έχει γίνει τουριστικός προορισμός και όχι άδικα, καθώς η πισίνα από μόνη της ήταν ένα έργο τέχνης, και βρισκόταν μέσα σε ένα μεγάλο βιομηχανικό κτίριο.

Από το 1835 είχε κατασκευστεί ένα μουσείο για να εκτίθενται τα κεραμικά της περιοχής και ιδιαίτερα τα κλωστουφατουργικά προϊόντα που παράγονται στην πόλη.

Όμως, το μουσείο αυτό έκλεισε καθώς το ενδιαφέρον ήταν περιορισμένο, ενώ και η γειτονική πισίνα είχε την ίδια τύχη, αφού με την πάροδο του χρόνου κρίθηκε ακατάλληλη και επικίνδυνη για τους κολυμβητές.

Έτσι, οι κάτοικοι σκέφτηκαν να ενώσουν την πισίνα με το υπόλοιπο παλιό μουσείο και να κάνουν ένα εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό δημιιούργημα, το οποία πλέον φιλοξενεί από κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, μέχρι αγάλαματα και πίνακες ζωγραφικής.

Αυτό έγινε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 με κόστος κατασκευής, περίπου, 20 εκατομμύρια ευρώ. Ο χώρος που καταλαμβάνει είναι 7.000 τετραγωνικά μέτρα και οι συλλογές του περιλαμβάνουν χιλιάδες εκθέματα υφασμάτων, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, πίνακες ζωγραφικής, σχέδια, γλυπτά και αντικείμενα τέχνης, ακόμα και έπιπλα.

Πηγή: Wikipedia/ Εικόνες Wikimedia Commons / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.