ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Οι ζωγραφισμένοι λόφοι!

Εκπληκτικής ομορφιάς τοπίο στο Όρεγκον!

Σε άλλον πλανήτη παραπέμπουν τα χρώματα στους ζωγραφισμένους λόφους που έχουν δημιουργηθεί από τη διάβρωση του εδάφους, η οποία ξεκίνησε πριν από εκατομμύρια χρόνια.

Βρίσκονται στο ανατολικό Όρεγκον, περίπου, 15 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μίτσελ και καλύπτουν μια έκταση 3.132 στρεμμάτων, στο εθνικό πάρκο John Day Fossil Beds.

Τα χρώματα των λόφων είναι το πορτοκαλί, το κίτρινο, το ροζ, το κόκκινο της σκουριάς, το γκρίζο και το μαύρο, καθένα από τα οποία αποκαλύπτει στους γεωλόγους και την περίοδο που δημιουργήθηκε.

Η περιοχή ήταν κάποτε σκεπασμένη από νερά και αποκαλύφθηκε με την αλλαγή του κλίματος ότι κάθε στρώμα που ερχόταν στην επιφάνεια, είχε διαφορετικό χρώμα εξαιτίας της διαφορετικής ύλης που έχει επικαθίσει στα πετρώματα, αλλά και των ηφαιστειακών εκρήξεων.

Σύμφωνα με μια γεωλογική έρευνα, το μαύρο χώμα προέρχεται από απολιθωμένο ή ανθρακοποιημένο φυτικό υλικό, ο γκρίζος χρωματισμός από λάσπη, το ροζ, το κίτρινο και το πορτοκαλί από σχιστόλιθους, ενώ το κόκκινο είναι το αρχαίο χώμα που σχηματίζεται από καταθέσεις ιζημάτων σε πλημμυρισμένες περιοχές.

Οι λόφοι δεν έχουν μόνο τα χρώματα αλλά και τα απολιθώματα για να αποδείξουν την ηλικία τους. Μεταξύ των απολιθωμάτων που βρέθηκαν εκεί είναι προϊστορικών ζώων και φυτών.

Όπως λένε, όσοι έχουν πάει εκεί, τα χρώματα στους λόφους έχουν διαφορετική ένταση το ηλιοβασίλεμα ή το ξημέρωμα, ενώ σημαντικό ρόλο στη φωτεινότητα τους παίζει επίσης η εποχή του χρόνου και η υγρασία.

Η πεζοπορία είναι δυνατή σε όλους τους λόφους, μέσω μονοπατιών που τους κυκλώνουν. Η περιοχή είναι ιδανική για τους φωτογράφους, όπως διαπιστώνουμε και από τις εξαιρετικές εικόνες.

Πηγή: Mother Nature Network / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.