ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η ρηχή θάλασσα των πειρατών

Σ΄ αυτήν έβρισκαν ένα ασφαλές καταφύγιο.

Photo Credit Max Cortesi

Ένα παράξενο περιβάλλον βρίσκεται στα σύνορα του νοτιοανατολικού Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας. Πρόκειται για μια τεράστια ρηχή λίμνη με αλμυρό νερό, που περιβάλλεται από αμμόλοφους και αποτελεί μία είσοδο του Περσικού Κόλπου στην περιοχή.

Ονομάζεται «Εσωτερική Θάλασσα» ή αλλιώς Χορ αλ Αντάιντ (Khawr al Udayd). Οι χαμηλές βροχοπτώσεις σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν, έχουν ως αποτέλεσμα ένα πιο αλμυρό νερό σε σχέση με αυτό του κοντινού κόλπου.

Photo Credit Max Cortesi

Η ιστορία του περίεργου τοπίου γίνεται πιο συναρπαστική, καθώς υπήρξε πειρατικό «φρούριο». Οι πειρατές από το Άμπου Ντάμπι χρησιμοποίησαν την περιοχή ως καταφύγιο στη δεκαετία του 1800.

Ακόμη και ο πιο αδαής, μπορεί να αντιληφθεί ότι κάποιος που προσπαθεί να πλοηγηθεί στα ρηχά νερά, θα πρέπει να είναι εξοικειωμένος με το παράξενο περιβάλλον και να διαθέτει αξιοσημείωτες ικανότητες ναυσιπλοΐας.

Photo Credit Max Cortesi

Οι πειρατές γνώριζαν πολύ καλά την περιοχή αλλά και είχαν την κατάλληλη εμπειρία σ΄αυτά τα νερά, με αποτέλεσμα η Εσωτερική Θάλασσα να αποτελεί το πιο ασφαλές μέρος για να κρυφτούν.

Το Βρετανικό Ναυτικό είχε σταλεί για να αντιμετωπίσει το ζήτημα με τους πειρατές, όμως η παρουσία του αύξησε τις ήδη υψηλές εντάσεις μεταξύ Κατάρ, Σαουδικής Αραβίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Photo Credit Ignacio Gallego

Ωστόσο, οι πειρατές δεν ήταν οι μόνοι που βρήκαν καταφύγιο σ΄ αυτά τα αλμυρά νερά, καθώς αναπτύχθηκε ένα μοναδικό οικοσύστημα, με διαφορετικά είδη από θαλάσσιες χελώνες, ψαρόνια, κορμοράνους, φλαμίνγκο, διάφορα άλλα πουλιά και αλεπούδες.

Πηγή: Atlas Obscura / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.