ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ

Τα περιστέρια με την καρδιά που «αιμορραγεί»!

Μοιάζουν σαν να έχουν πυροβοληθεί στο στήθος!

Ένα σπάνιο είδος περιστεριού που απειλείται με εξαφάνιση, ζει στο νησί Λουζόν (Luzon) στις Φιλιππίνες. Το «Luzon bleeding-heart» (Gallicolumba luzonica) αναφέρεται σαν ένα πολύ ντροπαλό είδος περιστεριού, το οποίο χαρακτηρίζεται από το ασυνήθιστο και έντονα κόκκινο σημάδι στο στήθος, σαν να αιμορραγεί.

Η κοκκινωπή απόχρωση επεκτείνεται κάτω από την κοιλιά, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση του αίματος που προέρχεται από μια πληγή στο στήθος. Το κόκκινο σημάδι είναι ελαφρώς πιο φωτεινό στα αρσενικά, τα οποία όταν φλερτάρουν, φουσκώνουν το στήθος τους, για να το τονίσουν.

Τα πουλιά αυτά ζουν κυρίως στο έδαφος, όπου αναζητούν την τροφή τους ανάμεσα σε σπόρους, έντομα ή τριμμένα φύλα, και πετούν στα δέντρα μόνο για να κοιμηθούν. Οι φωλιές τους, μάλιστα, είναι φτιαγμένες σε θάμνους ή χαμηλά δέντρα.

Έχουν μικρές ουρές και μακριά πόδια, ενώ το φτέρωμα τους έχει χρώμα ανοιχτό γκρι και γαλάζιο. Τα αρσενικά και τα θηλυκά είναι σχεδόν παρόμοια στην εμφάνιση και δύσκολα τα ξεχωρίζεις.

Τα «Luzon bleeding-heart» συνηθίζουν να κρύβονται και είναι δύσκολο να παρατηρηθούν στο φυσικό τους περιβάλλον. Βρίσκονται σε τρία νησιά στις βόρειες Φιλιππίνες, συμπεριλαμβανομένου του Luzon, όπου υπάρχουν πολλοί απομονωμένοι πληθυσμοί.

Διαβιούν στα δάση σε ορεινές περιοχές μέχρι 1.400 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Δυστυχώς, απειλούνται από την αποψίλωση των δασών και την επέκταση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων.

Επιπλέον, το πουλί είναι ευάλωτο στο κυνήγι και συχνά αιχμαλωτίζεται από τους ντόπιους, οι οποίοι το έχουν ως κατοικίδιο ζώο.

Πηγή: Amusing Planet / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.