ΝΕΑ

Ο μικρός χιμπατζής που «πέταξε» στην ελευθερία

Ήταν αιχμάλωτος για πολλά χρόνια.

Αυτός είναι ο Μούσα (Mussa), ένας χιμπατζής τριών ετών, ο οποίος δεν είχε κανένα λόγο να εμπιστευτεί τους ανθρώπους. Τον είχαν αρπάξει από τη μητέρα του και τον κρατούσαν σε έναν χώρο που δεν ήταν το σπίτι του.

Ομως, από τη στιγμή που ο Μούσα μπήκε στο αεροσκάφος, αφέθηκε εντελώς στην αγκαλιά του πιλότου Άντονι Κέρε (Anthony Caere).

Οι άνθρωποι του Εθνικού Πάρκου Virunga και του Κέντρου Αποκατάστασης Lwiro Primate Rehabilitation Centre (CRPL), κατόρθωσαν να πάρουν τον Μούσα από ένα σπίτι στην πόλη Μπένι, της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό. Σ΄ αυτό ζούσαν και τρεις κροκόδειλοι.

Οι άνθρωποι του CRPL δεν έμαθαν αν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού θα τον πούλαγε ή αν θα τον κράταγε ως κατοικίδιο. Αν πούλαγε τον Μούσα, θα έβγαζε πολλά χρήματα, καθώς οι νεαροί χιμπατζήδες πωλούνται για περισσότερα από 12.000 δολάρια σε αγοραστές, συνήθως από Κίνα και Αίγυπτο.

Ομως, δυστυχώς, πολλοί χιμπατζήδες πεθαίνουν κατά τη μεταφορά.

Επίσης, αν και δεν είναι ξεκάθαρο με ποιο τρόπο άρπαξαν τον Μούσα από τη μητέρα του, οι άνθρωποι του Κέντρου αποκατάστασης άγριων ζώων είπαν ότι μπορεί και να την σκότωσαν. «Δεν μπορείτε να πάρετε ένα μικρό από τη μητέρα του χωρίς να τη σκοτώσετε», δήλωσαν κατηγορηματικά.

Ο Κέρε πήγε να πάρει τον Μούσα, για να τον μεταφέρει στο CRPL. Ένα ταξίδι, που κατόρθωσε να βιντεοσκοπήσει.

Δεν χρειάστηκε καθόλου να τον βάλει σε κλουβί, καθώς δέθηκε αμέσως μαζί του, πηδώντας στην αγκαλιά του! Αν και ο πιλότος είχε τοποθετήσει δίπλα του ένα μαλακό μαξιλάρι για τον χιμπατζή, αυτός είχε άλλα σχέδια.

Μόλις απογειώθηκαν, ο Μούσα ξεκίνησε να κάνει ό,τι ο Κέρε, αγγίζοντας όσα κουμπιά χρησιμοποίησε ο πιλότος! Βέβαια, δεν έχασε την ευκαιρία να ρίξει και μια ματιά πώς δείχνει ο κόσμος από ψηλά.

Οταν έφτασαν στον προορισμό τους και το αεροπλάνο προσγειώθηκε, η διευθύντρια του CRPL Θεάσο Βελέζ ντελ Μπούργκο (Theaso Velez del Burgo) έσπευσε να τους καλωσορίσει. Ο Μούσα την είδε σαν μητέρα του και πήδηξε στην αγκαλιά της.

Η πρώτη του μέρα στο Κέντρο ήταν λίγο δύσκολη, γιατί πέρασε καιρός χωρίς να δει άλλους χιμπατζήδες. Σήμερα, όμως, ζει και παίζει με άλλους τέσσερις χιμπατζήδες, οι οποίοι σώθηκαν από παρόμοιες καταστάσεις.

Ο Μούσα δεν θα μείνει στο CRPL, αλλά θα επιστρέψει στη φύση, μόλις αναπτυχθεί και πάρει μαθήματα επιβίωσης.

 

Πηγή: The dodo / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Κατηγορίες:ΝΕΑ

Tagged as: , ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.