ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γλυπτά από δύο τόνους ηλεκτρονικά απόβλητα!

Πρωτότυπα έργα τέχνης για ευαισθητοποίηση του κόσμου!

Μέσω της τέχνης του, με σουρεαλιστικά γλυπτά και φωτογραφίες, ο Μπέντζαμιν Βον Γουό (Benjamin Von Wong) θέλει να στείλει ένα μήνυμα για το περιβάλλον που απειλείται, μεταξύ άλλων και από τα ηλεκτρονικά απόβλητα.

Κάθε μέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες καταστρέφονται πάνω από 140.000 υπολογιστές, με τα ηλεκτρονικά απόβλητα να είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο κομμάτι αποβλήτων στον κόσμο.

Τα περισσότερα από αυτά δεν ανακυκλώνονται, αλλά απλώς πετιούνται, με αποτέλεσμα να δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα στο περιβάλλον, ενώ παράλληλα χάνονται δισεκατομμύρια δολάρια σε ανακτήσιμα υλικά.

Σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης σχετικά με αυτό το αυξανόμενο πρόβλημα των ηλεκτρονικών απορριμμάτων, ο Benjamin Von Wong αποφάσισε να χρησιμοποιήσει κάποια ηλεκτρονικά απόβλητα κάνοντας γλυπτά από αυτά.

Το υλικό για τα γλυπτά προέρχεται από την Dell, η οποία διαχειρίζεται το μεγαλύτερο παγκόσμιο πρόγραμμα ανακύκλωσης στον κόσμο και ανακυκλώνει τα ηλεκτρονικά απόβλητα σε περισσότερες από 80 χώρες.

Η εταιρεία συλλέγει πολύτιμα εξαρτήματα – όπως ο χρυσός ή τα πλαστικά – από αυτά τα ανακυκλωμένα ηλεκτρονικά και τα χρησιμοποιεί για την κατασκευή νέων.

Ο Von Wong πήρε, περίπου, δύο τόνους ηλεκτρονικών αποβλήτων για τα γλυπτά του, ποσότητα που αντιστοιχεί στον μέσο όρο των ηλεκτρονικών αποβλήτων που παράγει ένας Αμερικανός στη διάρκεια της ζωής του.

Τα γλυπτά δημιουργήθηκαν σε αποθήκη στο Ντάλας από εθελοντές σε διάστημα 10 ημερών και έμειναν εκεί μόνο για μία ημέρα πριν επιστραφούν στην Dell για ανακύκλωση.


Πηγή: Motherboard / Επιμέλεια Snoopit24

2 replies »

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.