ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Σ΄ αυτό το σπίτι τα δέντρα μεγαλώνουν στη στέγη

Βρίσκεται στο Ανόι του Βιετνάμ.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο «Vo Trong Nghia» έχει δημιουργήσει ένα κτίριο, το οποίο διαθέτει τοίχους από διαφορετικούς τύπους χώματος και γκρίζες στέγες με καλλιέργειες οπωροφόρων δέντρων.

Σύμφωνα με τους αρχιτέκτονες, ο κήπος στον τελευταίο όροφο βοηθάει το σπίτι να συδυαστεί με το καταπράσινο περιβάλλον του, ενώ οι κεκλιμένες στέγες του αντιμετωπίζουν τη βροχή των μουσώνων.

Το κτίριο έχει σχεδιαστεί για μια μεγάλη οικογένεια και περιλαμβάνει μια ποικιλία ιδιωτικών και κοινόχρηστων χώρων. Στο κέντρο υπάρχει ένα καθιστικό και μια τραπεζαρία, που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του. Αυτός ο χώρος διαθέτει σε κάθε πλευρά τζάμια και πόρτες που ανοίγουν στον κήπο.

Οι τοίχοι του σπιτιού έχουν κατασκευαστεί με μια παραδοσιακή τεχνική, η οποία χρησιμοποιείται για την κατασκευή κατοικιών στις βορειοδυτικές περιοχές του Βιετνάμ. Αυτή περιλαμβάνει την τοποθέτηση χώματος σε ένα πλαίσιο και τη συμπύκνωσή του, προκειμένου για να δημιουργηθούν συμπαγείς τοίχοι με εξαιρετικές μονωτικές ιδιότητες.

Οι τοίχοι έχουν πάχος 35 εκατοστά, ενώ το χώμα συγκεντρώθηκε από διάφορα ορυχεία. Στη συνέχεια διηθήθηκε, αλέστηκε και αναμίχθηκε με τσιμέντο κι άλλα υλικά, πριν συμπιεστεί σε στρώματα, για να πάρει τη μορφή ενός σχεδίου με ρίγες, που είναι ορατές τόσο εσωτερικά όσο κι εξωτερικά.

Πηγή: De Zeen / Εικόνες Hiroyuki Oki / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.