ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πανέμορφα παγωμένα τοπία!

Σαν ένα χειμερινό παραμύθι!

Ο Γερμανός φωτογράφος Κίλιαν Σόνμπεργκερ (Kilian Schönberger) είναι γνωστός για τη συλλογή εικόνων από παράξενα τοπία.

Η πιο πρόσφατη σειρά του, με τον τίτλο «Χειμερινό Παραμύθι» (Winter’s Tale), ξεφεύγει από την αναζήτηση του ιδιαίτερου στοιχείου του περιβάλλοντος, και απαθανατίζει με μοναδικό τρόπο τα τοπία των χιονισμένων δασών στις οροσειρές της Γερμανίας και της κεντρικής Ευρώπης.

Ο Schönberger αναφερόμενος στη φωτογραφική του σειρά τονίζει ότι είναι κάτι που του έχει εντυπωθεί από την παιδική του ηλικία.

«Ο χειμώνας ήταν η εποχή που οι ιστορίες και οι μύθοι λέγονταν στο σπίτι, όλη η οικογένεια καθόταν γύρω από τη σόμπα. Οι μυστικιστικές μορφές περιμένουν ακριβώς μπροστά από την πόρτα, το χιόνι και ο παγετός φαίνονται να ζωντανεύουν στα δέντρα», περιγράφει.

Βέβαια, αυτού του είδους η φωτογράφιση δεν είναι εύκολη, αλλά αποτελεί μέρος του παιχνιδιού όταν γυρνάει στη φύση κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Ο Schönberger κινείται με χιονοπέδιλα ή σκι και μερικές φορές περιμένει δύο ώρες ή περισσότερο σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν για το σωστό πλάνο.

Παράλληλα, αγωνίζεται να τα βγάλει πέρα με βασικά τεχνικά θέματα, όπως η διάρκεια ζωής της μπαταρίας και το άστατο φως του ήλιου που απαιτείται για να φωτίσει μια σκηνή χωρίς να λιώσει ο λεπτός πάγος που καλύπτει τα δέντρα.

Εκτός από το χαρτοφυλάκιο του στο Behance, μπορείτε να δείτε περισσότερα από τα έργα του Schönberger στην ιστοσελίδα του και στο Instagram.

Πηγή: Colossal / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.