ΤΟΠΟΙ

Το κάστρο που είναι σχολή για μάγους!

Ένα από τα πιο όμορφα της Ευρώπης!

Το κάστρο Μόζνα (Moszna Castle), βρίσκεται κοντά στο ομώνυμο χωριό, στη νοτιοδυτική Πολωνία και αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά μνημεία της περιοχής της Άνω Σιλεσίας, στην παλιά Βοημία.

Το κάστρο διαθέτει 99 πυργίσκους και 365 δωμάτια, συνολικού εμβαδού 7.000 τετραγωνικών μέτρων. Σήμερα είναι ξενοδοχείο πολυτελείας, με τιμή μόλις 50 ευρώ τη βραδιά, αλλά διαθέτει και κάτι μοναδικό. Εκεί, στεγάζεται σχολή μαγείας, σαν το Χόγκουαρτς του Χάρι Πότερ!

Τα μαθήματα περιλαμβάνουν ξόρκια, αλχημεία, βοτανοθεραπεία, κρυπτογραφία και κρυπτοανάλυση (μάθηση για κωδικοποίηση και αποκωδικοποίηση μηνυμάτων με χρήση κρυφών ψηφίων), μαντεία, τέχνη της πρόβλεψης του μέλλοντος και της ανακάλυψης των μυστικών του παρελθόντος, ιστορία της μαγείας, μάθηση των τύπων των μαγικών ραβδιών και πολλά άλλα.

Για τους ενδιαφερόμενους, η τιμή για μια περίοδο μαθημάτων είναι 650 δολάρια. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα ζουν σε κοιτώνες μέσα στο κάστρο, και παίρνουν το δίπλωμα τους μετά την ολοκλήρωση του εξαμήνου των σπουδών!

Το κεντρικό τμήμα του κάστρου είναι ένα παλιό μπαρόκ παλάτι, το οποίο ανακατασκευάστηκε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα και έγινε η οικογενειακή κατοικία μεγιστάνων της βιομηχανίας της χώρας, από το 1866 μέχρι το 1945.

Τότε, το κτίριο πέρασε στον Κόκκινο Στρατό που εγκαταστάθηκε εκεί, ενώ οι ιδιοκτήτες έφυγαν στη Γερμανία. Για πολλά χρόνια μετά τον πόλεμο, το κάστρο για κάποια διαστήματα ήταν γηροκομείο και κέντρο υγείας.

Το Moszna Castle διαθέτει επίσης ένα παρεκκλήσι το οποίο χρησιμοποιείται σήμερα ως αίθουσα συναυλιών, ενώ από το 1998 το στεγάζει μια γκαλερί στην οποία λειτουργεί  μια διαρκής έκθεση έργων τέχνης.

Πηγή: Messy Nessy και Wikipedia / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.