ΜΟΥΣΕΙΑ

Τα μυστικά διαμερίσματα του Λούβρου!

Δεν υπάρχει μόνο η Τζοκόντα στο μουσείο!

Μια ολόκληρη πτέρυγα του αχνούς μουσείου είναι σχεδόν άγνωστη για το κοινό και εκεί υπάρχει η πολυτέλεια και η ατμόσφαιρα του παρελθόντος, όταν το Λούβρο ήταν παλάτι.

Τα διαμερίσματα είναι κρυμμένα στην Πτέρυγα Ρισελιέ, και για ένα διάστημα υπήρξαν τμήμα της κατοικίας του Ναπολέοντα Γ΄.

Τα δωμάτια αυτά ανακαινίστηκαν κατά τη διάρκεια της Β΄ Αυτοκρατορίας και αποτέλεσαν μέρος μιας ολοκαίνουριας πτέρυγας του Λούβρου, η οποία χτίστηκε μεταξύ 1852 και 1857.

Ένας τεράστιος αριθμός καλλιτεχνών και διακοσμητών προσλήφθηκαν, για να δουλέψουν στα διαμερίσματα, τα οποία διαμορφώθηκαν στο στυλ Λουδουβίκου ΙΔ και παραμένουν, ακόμα και σήμερα, ακριβώς τα ίδια.

Αυτά που κυριαρχούν είναι το ατέλειωτο κόκκινο βελούδο σε διαδρόμους και ταπετσαρίες, πορτρέτα, μια τεράστια τραπεζαρία που θα μπορούσε να φάει… ένα ολόκληρο χωριό, σαλόνια και δεκάδες πολυέλαιοι.

Οι πόρτες και οι τοίχοι των διαμερισμάτων είναι κατασκευασμένοι από το λεπτότερο μαύρο και χρυσαφί ξύλο. Η χρωματική παλέτα για όλους τους χώρους είναι βαθύ κόκκινο και χρυσαφί, αλλά υπάρχουν και κάποια εκπληκτικά δωμάτια με ένα είδος μπλε και ροζ παστέλ.

Για πολύ καιρό και μέχρι το 1961, η πτέρυγα στέγαζε το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών. Το 1982, ο πρώην πρόεδρος Φρανσουά Μιτεράν κήρυξε ολόκληρο το Λούβρο αποκλειστικά χώρο γκαλερί και μουσείο.

Από τότε η ξενάγηση περιορίζεται στα χιλιάδες εκθέματα και ελάχιστοι είναι οι τουρίστες που γνωρίζουν και επιθυμούν να επισκεφτούν τα κρυμμένα διαμερίσματα του.

Πηγή: MessyNessyMary / Εικόνες Frances Knapp / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.