ΜΟΥΣΕΙΑ

Μουσείο για τσάντες και πορτοφόλια!

Η συλλογή του περιλαμβάνει αντικείμενα πέντε αιώνων!

Το μουσείο για τσάντες και πορτοφόλια (Tassen Museum of Bags and Purses) βρίσκεται στο Άμστερνταμ και είναι παράδεισος για τον γυναικείο πληθυσμό καθώς περιλαμβάνει πάνω από 5.000 αντικείμενα που έχουν κατασκευαστεί εδώ και αιώνες.

Βέβαια, δεν είναι διαφημιστική βιτρίνα, αλλά παρουσιάζει την ιστορική εξέλιξη στις τσάντες και τα πορτοφόλια από τον Μεσαίωνα μέχρι σήμερα και αντικατοπτρίζει την πολιτιστική τους σημασία.

Το μουσείο αυτό θεωρείται το μεγαλύτερο στον κόσμο, με ανάλογο περιεχόμενο, και είναι το μοναδικό στην Ευρώπη.  Ανάμεσα στις θρυλικές τσάντες που εκτίθενται είναι αυτές που ανήκαν στη Μάργκαρετ Θάτσερ και τη Μαντόνα.

Όπως πολλά άλλα μουσεία, και αυτό γεννήθηκε από το πάθος ιδιωτών συλλεκτών. Πριν από την ίδρυση του οι Hendrikje και Heinz Ivo απέκτησαν πολλές τσάντες και πορτοφόλια σε μια περίοδο μεγαλύτερη των 30 χρόνων.

Και οι δύο περιγράφουν το πάθος τους ως γοητεία για τις τσάντες και όλα τα στοιχεία τους: ιστορία, υλικά, τεχνικές και χειροτεχνία. Κατά συνέπεια, οι συλλέκτες ανέπτυξαν ένα πλήρες μουσείο προσεκτικά επιλεγμένων αντικειμένων υψηλής ποιότητας που απεικονίζουν την πλούσια ιστορία της τσάντας στη δυτική κουλτούρα.

Το μουσείο στεγάζεται σε ένα κανάλι του 17ου αιώνα, το οποίο αποτελεί τμήμα της περιοχής της Κληρονομιάς της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO του Άμστερνταμ.

Κάτω από τη στέγη του, οι επισκέπτες μπορούν να βρουν μοναδικά ιστορικά και διαχρονικά κλασικά δείγματα, σχεδιασμένα και κατασκευασμένα από διάσημες μάρκες, αλλά και σύγχρονους σχεδιαστές.

Πηγή: Vintage News / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.