ΤΟΠΟΙ

Ο στοιχειωμένος λόφος!

Εκεί που όλα πάνε… ανάποδα!

Δεν είναι σχήμα λόγου, αλλά πραγματικότητα, καθώς αν αφήσεις το αυτοκίνητο χωρίς ταχύτητα, αυτό θα αρχίσει να κινείται μόνο του προς τα πίσω, ανεβαίνοντας την ανηφόρα!

Ένα φαινόμενο που παρατηρείται σε διάφορες περιοχές (και στην Ελλάδα υπάρχουν αντίστοιχα), αλλά είναι σε πολύ μεγάλη ένταση στον Spook Hill (στοιχειωμένο λόφο) στη Φλώριντα, στη λίμνη Γουέλς Ριντζ (Wales Ridge).

Πολλοί οδηγοί πηγαίνουν εκεί να «τεστάρουν» το μαγνητικό πεδίο που είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένο. Παράλληλα, οι θρύλοι αφθονούν, κάνοντας τον «μαγνητικό λόφο», όπως τον λένε, δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Ο Spook Hill βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το δημοτικό σχολείο της περιοχής, που έχει σαν μασκότ τον «Κάσπερ το φαντασματάκι».

Ο λόφος με τις μαγνητικές ιδιότητες προσέλκυσε το ενδιαφέρον των Αμερικανών, όταν ένα άρθρο για αυτόν έγινε πρωτοσέλιδο στη Wall Street Journal και θέμα στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 1990, αντίστοιχα.

Οι θρύλοι μιλούν για έναν Ινδιάνο αρχηγό που πολεμούσε έναν αλιγάτορα, ο οποίος τρομοκρατούσε το κοντινό χωριό. Ο αγώνας ήταν τόσο σκληρός με αποτέλεσμα να πεθάνουν και οι δύο πάνω στο λόφο.

Έτσι, τα πνεύματα τους στοιχειώνουν τον λόφο και δεν αφήνουν να φύγουν  όσοι περνούν από εκεί, καθώς τους τραβούν προς τα πίσω.

Στην πραγματικότητα, ούτε ο Ινδιάνος αρχηγός, ούτε ο αλιγάτορας είναι υπεύθυνοι για τις αντιβαρυτικές ιδιότητες του λόφου, αλλά όπως όλα τα άλλα αντιβαρυτικά σημεία είναι αποτέλεσμα της ανάπτυξης ενός ισχυρού μαγνητικού πεδίου του εδάφους.

Πηγή: Charismatic Planet / Βίντεο Tom Nebel / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.