ΕΡΕΥΝΑ

Αυτά είναι τα χρήματα που πρέπει να κερδίζετε, για να είστε ευτυχισμένοι

Νέα έρευνα.

Λένε ότι τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία. Ωστόσο, αν πρέπει να πιστέψουμε τις επιστημονικές εκθέσεις, αυτό μπορεί να μην είναι αλήθεια.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, η απόκτηση ενός συγκεκριμένου ποσού χρημάτων μπορεί να είναι το κλειδί για μεγαλύτερη ικανοποίηση στη ζωή.

Μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο Περντιού, στην Ιντιάνα των ΗΠΑ, πραγματοποίησε μία έρευνα χρησιμοποιώντας ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα με δεδομένα τουλάχιστον από 1,7 εκατομμύρια ατόμων, από 164 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Οι ερευνητές σημείωσαν την συναισθηματική ευεξία και την ικανοποίηση της ζωής των συμμετεχόντων, αναλύοντας την αγοραστική τους δύναμη και τις απαντήσεις που έδωσαν σε ερωτήσεις σχετικά με την ευημερία τους.

Στη συνέχεια, αυτά τα ευρήματα συσχετίστηκαν με τα ετήσια εισοδήματα των ατόμων, προκειμένου να μετρήσουν τη γενική τους ευτυχία.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι άνθρωποι έφτασαν στο «κορεσμό εισοδήματος» σε διαφορετικά στάδια, ανάλογα με τον τόπο από τον οποίο προέρχονταν.

Σε γενικές γραμμές, άτομα από πλουσιότερες χώρες αισθάνονταν πιο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους, όταν κέρδιζαν υψηλότερους μισθούς.

Οι περιοχές με τον υψηλότερο «κορεσμό εισοδήματος» ήταν η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία. Οι άνθρωποι χρειάζονται να κερδίζουν ετησίως, κατά μέσο όρο, 125.000 δολάρια (100.288 ευρώ), για να φτάσουν στο μεγαλύτερο επίπεδο ευτυχίας.

Από την άλλη, οι περιοχές με τον χαμηλότερο «κορεσμό εισοδήματος» είναι η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική, με το ποσό να φτάνει τα 35.000 δολάρια (28.000 ευρώ).

Ωστόσο, ο τόπος δεν ήταν ο μοναδικός παράγοντας, τον οποίο εξέτασαν οι ερευνητές για το πόσα χρήματα χρειάζονται οι άνθρωποι να κερδίζουν σε ετήσια βάση, πριν μπορέσουν να περιγράψουν τους εαυτούς τους ως ευτυχισμένους.

Αποφάσισαν επίσης να εξετάσουν τον ρόλο του φύλου στην ικανοποίηση του εισοδήματος: Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι άνδρες και γυναίκες έφθαναν στον κορεσμό για την αξιολόγηση της ζωής, όταν το ποσό αγγίζει ετησίως τα 100.000 δολάρια (80.231 ευρώ) για τις γυναίκες και τα 90.000 δολάρια (72.207 ευρώ) για τους άνδρες.

Ακόμη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που κερδίζουν περισσότερα χρήματα, χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να πετύχουν την ευτυχία τους σε σχέση με εκείνους που έχουν χαμηλότερα εισοδήματα. Κι αυτό, γιατί τα υψηλά εισοδήματα συνοδεύονται συνήθως και από υψηλές απαιτήσεις (χρόνος, φόρτος εργασίας, ευθύνες), που θα μπορούσαν να περιορίσουν τις ευκαιρίες για ψυχαγωγία και άλλες δραστηριότητες.

Πηγή: Independent / Εικόνες Unsplash/ Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Κατηγορίες:ΕΡΕΥΝΑ

Tagged as: , ,

1 reply »

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.